Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βρετανία: Απροσδόκητη πτώση στις πωλήσεις λιανικής τον Ιανουάριο
[Euro2day]: Βρετανία: Απροσδόκητη πτώση στις πωλήσεις λιανικής τον Ιανουάριο

[Euro2day]: Βρετανία: Απροσδόκητη πτώση στις πωλήσεις λιανικής τον Ιανουάριο

Οι Βρετανοί καταναλωτές έχουν αρχίσει να πιέζονται από την άνοδο του πληθωρισμού. Ο όγκος αγαθών που πωλήθηκαν τον Ιανουάριο υποχώρησε 0,3%, ενώ οι πωλήσεις επιβραδύνθηκαν σε 1,5%.

Οι βρετανικές πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν απροσδόκητα για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο, πράγμα που υπονοεί πως οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να πιέζονται από τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Ο όγκος αγαθών που πωλήθηκαν το Γενάρη σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα υποχώρησε κατά 0,3% μετά τη βουτιά 2,1% του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία ONS.

Στη διάρκεια των τριών μηνών μέχρι τον Ιανουάριο, οι πωλήσεις υποχώρησαν 0,4%. Πρόκειται για τις χειρότερες επιδόσεις σε βάθος τριμήνου από το 2013, τονίζει το Bloomberg.

Τα νούμερα ενισχύουν τις ενδείξεις πως έχει αρχίσει σταδιακά να υλοποιείται η χαλάρωση που αναμενόταν στη δαπάνη των νοικοκυριών, καθώς οι Βρετανοί βλέπουν την αγοραστική τους δύναμη να διαβρώνεται από τις αυξανόμενες τιμές. Αυτό απειλεί την οικονομία, της οποίας η ανάπτυξη βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στους καταναλωτές.

Τα στοιχεία δείχνουν «τα πρώτα σημάδια πτώσης στην υποβόσκουσα τάση, από το Δεκέμβριο του 2013 και μετά», επεσήμανε η στατιστικός της ONS, Kate Davies, εξηγώντας ότι «αυτά τα σημάδια υπαινίσσονται πως οι αυξημένες τιμές στα καύσιμα και τα τρόφιμα είναι σημαντικοί παράγοντες γι’ αυτή την επιβράδυνση».

Τον Ιανουάριο σημειώθηκαν πτώσεις τις τιμές των τροφίμων, των αγαθών νοικοκυριού και των προϊόντων που προσφέρονται online.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!