Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βρετανία: Η ανεργία στο πιο χαμηλό σημείο από το 1975
[Euro2day]: Βρετανία: Η ανεργία στο πιο χαμηλό σημείο από το 1975

[Euro2day]: Βρετανία: Η ανεργία στο πιο χαμηλό σημείο από το 1975

Η ετήσια ανάπτυξη μισθών – εξαιρουμένων των μπόνους – επιταχύνθηκε στο 2,8%, τους τρεις τελευταίους μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο. Ο πληθωρισμός ήταν στο 2,9% και προβλέπεται να υποχωρήσει προς το 2% φέτος.

Με τον πιο γρήγορο ρυθμό των τελευταίων περίπου τριών ετών αυξάνονται οι μισθοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανεβάζοντας τις προσδοκίες για τερματισμό της πίεσης στο βιοτικό επίπεδο.

Η ετήσια ανάπτυξη μισθών – εξαιρουμένων των μπόνους – επιταχύνθηκε στο 2,8%, τους τρεις τελευταίους μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την αρμόδια στατιστική υπηρεσία. Ο πληθωρισμός την ίδια περίοδο ήταν στο 2,9% και προβλέπεται να υποχωρήσει προς το 2% φέτος.

Η επιστροφή σε ανάπτυξη του εισοδήματος είναι «καλά νέα» για τα ήδη πιεσμένα νοικοκυριά, όπως σημειώνει και το ρεπορτάζ του Bloomberg.

Η απασχόληση έφτασε σε ρεκόρ καθώς η οικονομία πρόσθεσε 55.000 θέσεις εργασίας. Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,2%, στο πιο χαμηλό σημείο από το 1975, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της Bank of England.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!