Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βρετανία: 750.000 ευρωπαίοι πολίτες ζητούν να παραμείνουν μετά το Brexit
[Euro2day]: Βρετανία: 750.000 ευρωπαίοι πολίτες ζητούν να  παραμείνουν μετά το Brexit

[Euro2day]: Βρετανία: 750.000 ευρωπαίοι πολίτες ζητούν να παραμείνουν μετά το Brexit

“Οι πολίτες της ΕΕ είναι φίλοι μας, γείτονες και συνάδελφοι που συνεισφέρουν τόσο πολύ σε αυτή τη χώρα. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του Brexit θέλουμε να παραμείνουν”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εσωτερικών.

Περισσότεροι από 750.000 πολίτες της ΕΕ έχουν υποβάλει αίτηση για να παραμείνουν στη Βρετανία μετά την έξοδό της από το μπλοκ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ.

Το ζήτημα του τι θα συμβεί με τους περισσότερους από τρία εκατομμύρια υπηκόους της ΕΕ που ζουν στη Βρετανία είναι ένα από τα πρώτα που διευθετήθηκαν στις διαπραγματεύσεις για το “διαζύγιο” με την ΕΕ. Η Βρετανία έχει δηλώσει ότι οι πολίτες της ΕΕ έχουν προθεσμία μέχρι τουλάχιστον τις 31 Δεκεμβρίου 2020 για να υποβάλουν αίτηση ώστε να αποκτήσουν “καθεστώς μόνιμης εγκατάστασης” είτε υπάρξει έξοδος είτε όχι.

Η Βρετανία αναμένεται να εξέλθει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, αλλά η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αποχωρεί από την πρωθυπουργία αφού απέτυχε να εξασφαλίσει την έγκριση από το κοινοβούλιο της συμφωνίας αποχώρησης και οι υποψήφιοι διάδοχοί της είναι διχασμένοι ως προς το αν θα επιδιώξουν αλλαγές στη συμφωνία.

“Οι πολίτες της ΕΕ είναι φίλοι μας, γείτονες και συνάδελφοι που συνεισφέρουν τόσο πολύ σε αυτή τη χώρα. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του Brexit θέλουμε να παραμείνουν”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τζαβίντ προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 750.000 αιτήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!