Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βραζιλία: Οι «ψευδείς ειδήσεις» θέμα της έκθεσης στις απολυτήριες εξετάσεις λυκείου
[Euro2day]: Βραζιλία: Οι «ψευδείς ειδήσεις» θέμα της έκθεσης στις απολυτήριες εξετάσεις λυκείου

[Euro2day]: Βραζιλία: Οι «ψευδείς ειδήσεις» θέμα της έκθεσης στις απολυτήριες εξετάσεις λυκείου

Την περασμένη Κυριακή ο υποψήφιος της ακροδεξιάς Ζαΐχ Μπολσονάρου εξελέγη πρόεδρος με ποσοστό 55%, μετά από μια προεκλογική εκστρατεία που σημαδεύτηκε από παραπληροφόρηση στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Μία εβδομάδα μετά τις προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία που αμαυρώθηκαν από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω του διαδικτύου, οι 5,5 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι που έδωσαν σήμερα εξετάσεις για το απολυτήριό τους (Enem) κλήθηκαν να σχολιάσουν τη “χειραγώγηση της συμπεριφοράς” των χρηστών του Ίντερνετ.

Στη Βραζιλία, οι περισσότερες εξετάσεις για το απολυτήριο έχουν τη μορφή των ερωτήσεων με πολλαπλές επιλογές, όμως στην τελική εξέταση οι υποψήφιοι καλούνται να γράψουν και μια έκθεση με επίκαιρο θέμα. Φέτος τους ζητήθηκε να αναλύσουν “τη χειραγώγηση της συμπεριφοράς των χρηστών μέσω του ελέγχου των δεδομένων στο διαδίκτυο”.

Οπως θυμίζει το ΑΠΕ, την περασμένη Κυριακή ο υποψήφιος της ακροδεξιάς Ζαΐχ Μπολσονάρου εξελέγη πρόεδρος με ποσοστό 55%, μετά από μια προεκλογική εκστρατεία που σημαδεύτηκε από παραπληροφόρηση στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Μία εβδομάδα πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα αφού η εφημερίδα Folha de S. Paulo αποκάλυψε ότι επιχειρηματίες χρηματοδότησαν τη μαζική αποστολή, μέσω της εφαρμογής Whatsapp, δυσφημιστικών μηνυμάτων για τον αντίπαλο του Μπολσονάρου, τον Φερνάντο Χαντάντ.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν επίσης πολλές παράδοξες έως και παράλογες πληροφορίες, όπως ένα φωτομοντάζ που έδειχνε τον Χαντάντ να μοιράζει μπιμπερό σε μορφή πέους, σε έναν παιδικό σταθμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!