Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βουλγαρία: Το κοινοβούλιο περιέκοψε την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων
[Euro2day]: Βουλγαρία: Το κοινοβούλιο περιέκοψε την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων

[Euro2day]: Βουλγαρία: Το κοινοβούλιο περιέκοψε την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων

Με τις σημερινές τροπολογίες, το κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για δωρεές χωρίς ανώτατο όριο από φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Η Βουλγαρία, που θεωρείται ως μια από τις χώρες της ΕΕ με τον υψηλότερο δείκτη διαφθοράς, αποφάσισε σήμερα να επιτρέψει στο εξής την απεριόριστη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων με ιδιωτικά κεφάλαια, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και τις ανησυχίες που εκφράζονται από οργανώσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Το κοινοβούλιο, εγκρίνοντας τροπολογίες στο νομοσχέδιο του προϋπολογισμού, περιόρισε επίσης δραστικά την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, ενώ απομένουν λιγότεροι από τέσσερις μήνες για τις δημοτικές εκλογές: πλέον, το κράτος θα δίνει στα κόμματα μόλις ένα λέβα (0,50 ευρώ) αντί για 11 λέβα (5,50 ευρώ) για κάθε ψήφο που έλαβαν τα κόμματα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Για τις δωρεές των ιδιωτών μέχρι σήμερα είχαν τεθεί ως ανώτατο όριο τα 10.000 λέβα (5.000 ευρώ) ενώ η χρηματοδότηση των κομμάτων από εταιρείες απαγορευόταν. Με τις σημερινές τροπολογίες, το κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για δωρεές χωρίς ανώτατο όριο από φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Η Βουλγαρία μπαίνει συχνά στο στόχαστρο των Βρυξελλών για τα πενιχρά αποτελέσματα που παρουσιάζει στον αγώνα της για την καταπολέμηση της ενδημικής διαφθοράς.

Η αλλαγή αυτή εκτιμάται ότι θα έχει άμεσες συνέπειες για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!