Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βιομηχανία: Εκτίναξη νέων εργασιών τον Σεπτέμβριο
[Euro2day]: Βιομηχανία: Εκτίναξη νέων εργασιών τον Σεπτέμβριο

[Euro2day]: Βιομηχανία: Εκτίναξη νέων εργασιών τον Σεπτέμβριο

«Ο μεταποιητικός τομέας της Ελλάδας συνέχισε να αψηφά την τάση που παρατηρείται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, υποδεικνύοντας σταθερή βελτίωση και το Σεπτέμβριο», τονίζει η Markit. Στο 53,6 ο δείκτης PMI. Οι τάσεις.

Ο ελληνικός μεταποιητικός τομέας υπέδειξε μειωμένη δυναμική τον Σεπτέμβριο. Η συνολική βελτίωση των λειτουργικών συνθηκών ήταν σταθερή, μολονότι η ασθενέστερη που έχει καταγραφεί από τον Ιούνιο.

Η ασθενέστερη ανάπτυξη ήταν, εν μέρει, αποτέλεσμα της δεύτερης βραδύτερης αύξησης της απασχόλησης που έχει καταγραφεί από τον Δεκέμβριο του 2017, λόγω των μειωμένων πιέσεων στην παραγωγική ικανότητα.

Παρόλ’ αυτά, ο ρυθμός αύξησης της παραγωγής και των νέων παραγγελιών παρέμεινε ισχυρός.

Παράλληλα, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη ήταν έντονη, ως αποτέλεσμα των ευνοϊκών συνθηκών εγχώριας ζήτησης και της συνεχιζόμενης αύξησης των νέων παραγγελιών. Οι τιμολογιακές πιέσεις παρέμειναν, ωστόσο, υποτονικές, καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ των προμηθευτών περιόρισε τις αυξήσεις τιμών.

Ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της IHS Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers’ Index® – PMI®) –ένας σύνθετος δείκτης που έχει σχεδιαστεί για να μετρά την απόδοση της μεταποιητικής οικονομίας– έκλεισε στις 53.6 μονάδες τον Σεπτέμβριο, τιμή χαμηλότερη από τις 54.9 μονάδες του Αυγούστου, και υπέδειξε τη βραδύτερη βελτίωση της υγείας του μεταποιητικού τομέα στην Ελλάδα που έχει καταγραφεί από τον Ιούνιο. Παρόλ’ αυτά, η τιμή του κύριου δείκτη ήταν αισθητά πάνω από τον μέσο όρο που επί μακρόν έχει καταγραφεί στην ιστορία της έρευνας (49.8 μονάδες) και η αύξηση ήταν, σε γενικές γραμμές, σταθερή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!