Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΒΕΘ: Η φοροδιαφυγή δεν ελέγχεται μηδενίζοντας τις συναλλαγές με μετρητά
[Euro2day]: ΒΕΘ: Η φοροδιαφυγή δεν ελέγχεται μηδενίζοντας τις συναλλαγές με μετρητά

[Euro2day]: ΒΕΘ: Η φοροδιαφυγή δεν ελέγχεται μηδενίζοντας τις συναλλαγές με μετρητά

«Για μέτρο αναποτελεσματικό και αντιαναπτυξιακό, ιδίως για τις μικρές επιχειρήσεις που εκπροσωπεί το ΒΕΘ» κάνει λόγο ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Αναστάσιος Καπνοπώλης.

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο αναφορικά με δημοσιεύματα, που ανακυκλώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, και αναφέρουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης έως και μηδενισμού, του ορίου συναλλαγών μεταξύ των επιχειρήσεων αλλά και των καταναλωτών με μετρητά, με τις ευλογίες, μάλιστα, των τραπεζών και άλλοθι τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της λαθραίας διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών.

«Για μέτρο αναποτελεσματικό και αντιαναπτυξιακό, ιδίως για τις μικρές επιχειρήσεις που εκπροσωπεί το ΒΕΘ» κάνει λόγο ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Αναστάσιος Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας πως ο «βιοτεχνικός κόσμος διαφωνεί κάθετα στη μείωση του ορίου εξόφλησης παραστατικών με μετρητά κάτω των 500 ευρώ».

Κάνοντας μία πρόσφατη αναδρομή το ΒΕΘ στην επιστολή του τονίζει πως «με την παρ.2 του άρθρου 69 του Ν. 4446/2016 τροποποιήθηκε η παρ. 3 του άρθρου 20 του Ν. 3842/2010 και πλέον από 22/12/2015 μειώθηκε το όριο των συναλλαγών με μετρητά από 1.500 ευρώ, που ήταν πριν, σε 500 ευρώ (για πολίτες και επιχειρήσεις). Άνω του ποσού αυτού οι συναλλαγές (για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών) πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με τη χρήση κάρτας, ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής».

«Είναι λογικό οι τράπεζες να ανησυχούν ότι λόγω της χαλάρωσης των capital controls και της αύξησης του ορίου των αναλήψεων θα χάσουν έσοδα από προμήθειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!