Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: H UBS λανσάρει θυγατρική στη Φρανκφούρτη
[Euro2day]: H UBS λανσάρει θυγατρική στη Φρανκφούρτη

[Euro2day]: H UBS λανσάρει θυγατρική στη Φρανκφούρτη

Η «UBS Europe SE» θα αναλάβει τις δρσατηριότητες της τράπεζας σε οκτώ διαφορετικές χώρες. Η κίνηση δεν συνδέεται με το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, δήλωσε εκπρόσωπος της ελβετικής τράπεζας.

Η ελβετική τράπεζα UBS ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δημιούργησε μια νέα θυγατρική με έδρα την Φρανκφούρτη, ολοκληρώνοντας ένα εγχείρημα που προετοίμαζε τα τελευταία δύο χρόνια.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη ανέφερε σε ανακοίνωση της ότι το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της στο wealth management στην Ευρώπη θα μεταφερθούν στην νέα οντότητα με την ονομασία «UBS Europe SE».

Εκπρόσωπος της UBS υποστήριξε πως η κίνηση δεν συνδέεται με την απόφαση των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η UBS και άλλες μεγάλες τράπεζες διατηρούν μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής στο Λονδίνο. Η Φρανκφούρτη και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις μπορεί να επωφεληθούν ως εναλλακτικοί προορισμοί, μετά το Brexit.

H νέα θυγατρική θα συγκεντρώσει τις δραστηριότητες της UBS σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Αυστρία, τη Δανία, τη Σουηδία, την Ολλανδία και την Ισπανία. Θα απασχολεί περίπου 2.500 υπαλλήλους και θα διαχειρίζεται ενεργητικό 200 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!