Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: UBS: Η κρίσιμη στιγμή για τα βασικά εμπορεύματα
[Euro2day]: UBS: Η κρίσιμη στιγμή για τα βασικά εμπορεύματα

[Euro2day]: UBS: Η κρίσιμη στιγμή για τα βασικά εμπορεύματα

Η μη βιώσιμη τρέχουσα χρήση των βασικών αγαθών και εμπορευμάτων παρουσιάζει ευκαιρίες αξίας 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέροντας αποκλειστικά και μόνο τον τομέα των τροφίμων, σύμφωνα με την UBS.

Είναι γεγονός ότι η τρέχουσα χρήση των βασικών προϊόντων στον κόσμο δεν είναι βιώσιμη. Οι αγορές έχουν υποχρέωση να συνειδητοποιήσουν την κατεπείγουσα ανάγκη για την υιοθέτηση τακτικών που θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που ενέχει η κλιματική αλλαγή, αλλά και οι σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες και οι μετατοπίσεις στις καταναλωτικές προτιμήσεις, σύμφωνα με την έκθεση της UBS Global Wealth Management που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, με τίτλο “The commodity crunch point (Η κρίσιμη στιγμή για τα βασικά εμπορεύματα)”.

Ενώ ορισμένοι παραγωγοί βασικών προϊόντων προσαρμόζονται στις προκλήσεις αυτές, άλλοι μοιάζουν να καθυστερούν. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενίσχυσαν την οικονομία τους μέσω της διαφοροποίησης (diversification) και των σταθερών δημοσίων οικονομικών. Με παρόμοιο τρόπο, η Σαουδική Αραβία έχει ξεκινήσει μεταρρυθμίσεις, ενώ εξακολουθεί να επωφελείται από τα χαμηλά κόστη εξόρυξης πετρελαίου.

Η οικονομία της Βραζιλίας είναι διαφοροποιημένη, αλλά χρειάζεται μια περαιτέρω διαρθρωτική αναδιαμόρφωση. Η Νότια Αφρική και η Νιγηρία από την άλλη, πρέπει να αντιμετωπίσουν με πιο επείγουσες μεθόδους τις όποιες προκλήσεις της αειφορίας.

Τα εμπορεύματα αποτελούν τα δομικά στοιχεία της κοινωνίας μας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του εν λόγω κλάδου, παράγονται και καταναλώνονται ετησίως βασικά προϊόντα αξίας περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που ανάγει τον τομέα αυτόν στον μεγαλύτερο και, ενδεχομένως, στον πλέον σημαντικό παγκοσμίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!