Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τζανακόπουλος: Θέλουμε επί της αρχής συμφωνία στο Eurogroup
[Euro2day]: Τζανακόπουλος: Θέλουμε επί της αρχής συμφωνία στο Eurogroup

[Euro2day]: Τζανακόπουλος: Θέλουμε επί της αρχής συμφωνία στο Eurogroup

Ποια τα ανοιχτά ζητήματα και τι προβλέπει για αυτά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Τι είπε για τα επιδόματα και τα χρήματα για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία, τουλάχιστον επί της αρχής, στο Eurogroup της Δευτέρας, εμφανίστηκε το πρωί στο Καλημέρα Ελλάδα, ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο οποίος όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και έκτακτου Eurogroup μέσα στον Δεκέμβριο.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι υπάρχει καλό κλίμα για να υπάρξει συμφωνία και ότι μένουν μονάχα τρία ανοιχτά ζητήματα.

Όπως είπε, «αγκάθι» παραμένουν τα εργασιακά, ενώ γεφυρώσιμο χαρακτήρισε το κενό που υπάρχει για τα δημοσιονομικά του 2018, που θεωρεί ωστόσο ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχει βρεθεί λύση. Επίσης, στο ζήτημα των ενεργειακών υπάρχει ακόμα ένα μικρό κενό, αλλά και αυτό αναμένεται να γεφυρωθεί μέχρι το Eurogroup.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, τον «πυρήνα» αποτελεί η τεχνική συμφωνία σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και το δημοσιονομικό. «Θέλουμε επί της αρχής συμφωνία για τον πρώτο αυτό πυλώνα», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Εξάλλου, ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης, ότι δεν συζητούνται μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!