Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τζανακόπουλος: Θα βρεθεί σύντομα λύση για το χρέος
[Euro2day]: Τζανακόπουλος: Θα βρεθεί σύντομα λύση για το χρέος

[Euro2day]: Τζανακόπουλος: Θα βρεθεί σύντομα λύση για το χρέος

Η αναδιάρθρωση του χρέους, προϋπόθεση για να μπορέσει η Ελλάδα να ξανασταθεί στα πόδια της, δήλωσε στο CNBC ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Έχει βρεθεί ο «αλγόριθμος». Η σταθερότητα της χώρας προσελκύει εκ νέου το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει πως μια συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές για το χρέος βρίσκεται προ των πυλών, ανοίγοντας δυνητικά τον δρόμο ώστε η ελληνική οικονομία να σταθεί επιτέλους στα πόδια της, σύμφωνα με το CNBC.
«Νομίζουμε πως θα επιτύχουμε ένα πολύ πολύ καλό αποτέλεσμα, πολύ σύντομα», δήλωσε στο CNBC ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Θα έχουμε συμφωνία πριν το τέλος του προγράμματος», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, προκειμένου να μπορέσουμε να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας χωρίς τη στήριξη του επίσημου τομέα, νομίζω πως αυτό είναι προϋπόθεση προκειμένου να μπορέσουμε να το κάνουμε».
«Η Ευρώπη, τους τελευταίους μήνες, έχει αποσταθεροποιηθεί αρκετά, όχι μόνο λόγω του Brexit αλλά και διότι η Γερμανία δεν έχει κυβέρνηση και αυτό φυσικά αποτελεί πηγή ανησυχίας», είπε, σημειώνοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται μια γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχίσει να προοδεύει σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διάσωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!