Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΤτΕ: Δέσμευση για τον Κώδικα Δεοντολογίας της αγοράς συναλλάγματος
[Euro2day]: ΤτΕ: Δέσμευση για τον Κώδικα Δεοντολογίας της αγοράς συναλλάγματος

[Euro2day]: ΤτΕ: Δέσμευση για τον Κώδικα Δεοντολογίας της αγοράς συναλλάγματος

Επτά κεντρικές τράπεζες του ΕΣΚΤ, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, εξέδωσαν ταυτόχρονα Δηλώσεις Δέσμευσης για την τήρηση του Κώδικα

Όλες οι κεντρικές τράπεζες του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών (ΕΣΚΤ) δεσμεύονται να υποστηρίζουν και να προάγουν την τήρηση του Παγκόσμιου Κώδικα Δεοντολογίας για την αγορά Συναλλάγματος.

Σήμερα επτά κεντρικές τράπεζες του ΕΣΚΤ, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, εξέδωσαν ταυτόχρονα Δηλώσεις Δέσμευσης για την τήρηση του Κώδικα σε συνέχεια αντίστοιχων δηλώσεων από 22 κεντρικές τράπεζες του ΕΣΚΤ το Νοέμβριο του 2017 και το Φεβρουάριο του 2018.

Με την έκδοση αυτών των δηλώσεων, όλες οι κεντρικές τράπεζες του ΕΣΚΤ εκφράζουν τη δέσμευσή τους να τηρούν τις αρχές του Κώδικα όταν ενεργούν ως συμμετέχοντες στην αγορά συναλλάγματος και να μεριμνούν ώστε οι εσωτερικές πρακτικές και διαδικασίες τους να ευθυγραμμίζονται με τις αρχές του Κώδικα. Μέσω των Δηλώσεων Δέσμευσης υπογραμμίζουν ότι οι αρχές του Κώδικα είναι σημαντικές για την προώθηση της ακεραιότητας και της αποτελεσματικής λειτουργίας της αγοράς συναλλάγματος. Προκειμένου να επιτευχθεί τελικά ο στόχος του Κώδικα, οι κεντρικές τράπεζες του ΕΣΚΤ θα συνεχίσουν να ενθαρρύνουν και όλους τους συμμετέχοντες στην αγορά συναλλάγματος να τον τηρούν.
Οι ακόλουθες κεντρικές τράπεζες του ΕΣΚΤ εκδίδουν σήμερα Δηλώσεις Δέσμευσης: Bulgarian National Bank, Τράπεζα της Ελλάδος, Banque de France, Hrvatska narodna banka, Central Bank of Malta, Banka Slovenije και Národná banka Slovenska.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!