Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τσίπρας: Να ανακληθούν οι απολύσεις των τραπεζικών υπαλλήλων
[Euro2day]: Τσίπρας: Να ανακληθούν οι απολύσεις των τραπεζικών υπαλλήλων

[Euro2day]: Τσίπρας: Να ανακληθούν οι απολύσεις των τραπεζικών υπαλλήλων

Όταν η οικονομία πάει καλά, αυτό θα πρέπει να εμφανίζεται και στις εργασιακές σχέσεις, υπογράμμισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε πως πρέπει να κατοχυρώνονται οι εργασιακές σχέσεις, όχι να διαλύονται.

Την άμεση ανάκληση των απολύσεων των 24 εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας, το πρωί της Δευτέρας, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημείωσαν οι εργαζόμενοι στη συνάντηση: «Μετά από 40 χρόνια μάς προκύψανε και απολύσεις στις τράπεζες. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Μόνο επί χούντας έγιναν κάποιες απολύσεις για λόγους κοινωνικών φρονημάτων». Επεσήμαναν πως έχει ξεκινήσει μια διαδικασία στην οποία εξετάζεται η κατάσταση των εργαζομένων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ή έχουν απολυθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε πως η τράπεζα σε ό,τι αφορά στους απολυμένους επιμένει σε αυτή τη γραμμή. Οι εκπρόσωποι διερωτήθηκαν, γιατί, αφού το κράτος με το σχέδιο Ηρακλής προσφέρει εγγυήσεις 11 δισ., δεν διασφαλίζει την απασχόληση.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του τούς διαβεβαίωσε: «Εμείς θα στηρίξουμε την προσπάθεια τη δική σας, με κάθε πολιτικό μέσο, και μέσα στη Βουλή, ώστε η κυβέρνηση να παίξει έναν ρόλο όχι υποστηρικτή της πλευράς της εργοδοσίας αλλά έναν ρόλοεξισορροπητικό όπως αρμόζει στο υπουργείο Εργασίας να παίζει έναν τέτοιο ρόλο». Και εξέφρασε το αίτημα: «Να ανακληθούν οι απολύσεις κατ’ αρχάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!