Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Τσιμπάνε» τα ενοίκια καταστημάτων και γραφείων στις καλές πιάτσες
[Euro2day]: «Τσιμπάνε» τα ενοίκια καταστημάτων και γραφείων στις καλές πιάτσες

[Euro2day]: «Τσιμπάνε» τα ενοίκια καταστημάτων και γραφείων στις καλές πιάτσες

Αύξηση στα ενοίκια σε αρκετούς από τους εμπορικούς άξονες της Αθήνας καταγράφει η έκθεση της Cushman & Wakefield για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Περιορισμένες, όμως, οι συναλλαγές παρά το αυξημένο ενδιαφέρον. Η εικόνα στα γραφεία.

Τα ενοίκια των καταστημάτων στους κύριους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας κινούνται ανοδικά, ενώ σταθεροποιούνται τα ενοίκια στα κτίρια γραφείων πρώτης κατηγορίας τόσο στο Σύνταγμα, όσο και στην Λεωφόρο Κηφισίας, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Cushman & Wakefield Proprius.

Ειδικά για τον τομέα των κτιρίων γραφείων επισημαίνεται πως οι πιθανοί ενοικιαστές κινούνται προσεκτικά, με τη δραστηριότητα στην αγορά να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, αλλά τα ενοίκια σε γραφειακούς χώρους πρώτης κατηγορίας εμφανίζουν ανοδικές τάσεις. Παρά το γεγονός πως καταγράφεται αύξηση των επενδυτικών κινήσεων από εταιρείες που αναζητούν χώρους για ίδια χρήση, η συνολική επενδυτική δραστηριότητα στον τομέα των κτιρίων γραφείων παραμένει χαμηλή.

Στην έκθεση της Cushman & Wakefield Proprius για το δεύτερο τρίμηνο του 2017 επισημαίνεται πως η ζήτηση είναι γενικώς περιορισμένη και επικεντρώνεται σε μοντέρνους χώρους υψηλής ποιότητας. Σημαντικές νέες αναπτύξεις δεν υπάρχουν εξαιτίας της περιορισμένης ζήτησης και της «νευρικότητας των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν κάποια επένδυση στο real estate».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!