Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τσακαλώτος: Βελτιώνουμε το επιχειρηματικό κλίμα για επενδύσεις
[Euro2day]: Τσακαλώτος: Βελτιώνουμε το επιχειρηματικό κλίμα για επενδύσεις

[Euro2day]: Τσακαλώτος: Βελτιώνουμε το επιχειρηματικό κλίμα για επενδύσεις

Στόχος της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τα τμήματα της κοινωνίας που επηρεάστηκαν περισσότερο από την κρίση, τόνισε ο Υπουργός. Τι μήνυμα έστειλε στους επενδυτές ο Υπουργός Οικονομικών.

Υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ του φετινού φόρουμ και των προηγούμενων συνεδρίων της Capital Link, δήλωσε ο Ε. Τσακαλώτος από τη Νέα Υόρκη.

Ο λόγος είναι ότι το 2018 σηματοδοτεί μία καθοριστικής σημασίας στιγμή για την Ελλάδα, τόνισε. Ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός που βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισής του από την ολομέλεια της Βουλής, σηματοδοτεί την έξοδο της Ελλάδας από μια μακρά περίοδο προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής. Αυτό είναι αποτέλεσμα και της σκληρής δουλειάς της ελληνικής κυβέρνησης και των σημαντικών θυσιών των ελλήνων πολιτών, υπογράμμισε.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη συνέχεια σε μια σειρά δεδομένων τα οποία υποστηρίζουν το επιχείρημα της οριστικής εξόδου της χώρας από την κρίση και τα προγράμματα, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα: την επιτυχή πρόσβαση της χώρας στις αγορές κεφαλαίων, τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού, την αύξηση στο σχηματισμό παγίου κεφαλαίου και στις ιδιωτικές δαπάνες, τη βελτίωση στις εξαγωγές. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης τόσο στους καταναλωτές όσο και στις επιχειρήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!