Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τσακαλώτος: Είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τη λιτότητα το 2020
[Euro2day]: Τσακαλώτος: Είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τη λιτότητα το 2020

[Euro2day]: Τσακαλώτος: Είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τη λιτότητα το 2020

Από το βήμα της Βουλής ξεδίπλωσε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και αναφέρθηκε εκ νέου στον ειδικό λογαριασμό με στόχο να μειωθούν τα πλεονάσματα στο 2,5%. “Είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τη λιτότητα το 2020” επεσήμανε.

Μία πολιτική ομιλία για την αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ έκανε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην οικονομία και στο σχέδιο για μείωση του στόχου των πλεονασμάτων. Στην τοποθέτηση του σχολίασε μία αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη πως ο Πολάκης είναι ο Τσίπρας και έδωσε τη δική του απάντηση.

Όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία συλλογικότητα και δεν είναι ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Πολάκης, ούτε ο Τσακαλώτος, ούτε η Αχτσιόγλου, ούτε ο Παπαδημούλης, ούτε μια σειρά άλλων στελεχών που ανέφερε.

Όπως είπε τίποτα δεν θα μπορούσε να κάνει η διαπραγματευτική ομάδα χωρίς τη στήριξη του Αλ. Τσίπρα, της κοινοβουλευτικής ομάδας και των δεκάδων χιλιάδων Συριζαίων που στήριξαν στις πέτρινες μέρες όταν το κόμμα ήταν στο 3% αλλά και στη συνέχεια το 2015, το 2016 και μετά.

Από το βήμα της Βουλής ξεδίπλωσε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και αναφέρθηκε εκ νέου στον ειδικό λογαριασμό με στόχο να μειωθούν τα πλεονάσματα στο 2.5%. “Είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τη λιτότητα το 2020” επεσήμανε, λέγοντας πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί “γιατί χτίσαμε την αξιοπιστία μας”.

Συνέχισε την τοποθέτηση του λέγοντας πως “αυτό που είπε ο κύριος Μητσοτάκης για τον Πρωθυπουργό με στεναχώρησε πολύ” και είπε πως “δεν τον τιμά”. Μάλιστα εξαπέλυσε βέλη στη Νέα Δημοκρατία, μιλώντας για ένα κόμμα “πρωταθλητή στα αυτογκόλ”

Παράλληλα με χιουμοριστική διάθεση αναφέρθηκε σε μία συζήτηση για το νεοφιλελευθερισμό, που είχε νωρίτερα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!