Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τρεις αντί 4 οι κλίμακες χρέωσης ΥΚΩ στους λογαριασμούς ρεύματος
[Euro2day]: Τρεις αντί 4 οι κλίμακες χρέωσης ΥΚΩ στους λογαριασμούς ρεύματος

[Euro2day]: Τρεις αντί 4 οι κλίμακες χρέωσης ΥΚΩ στους λογαριασμούς ρεύματος

Πως με 100 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό τα νοικοκυριά μπορούν θα γλιτώσουν αυξήσεις 360 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ. Τι αλλάζει στις κλίμακες κατανάλωσης των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και το κοινωνικό τιμολόγιο. Η εισήγηση της ΡΑΕ στο ΥΠΕΝ.

Νέες κλίμακες, τρεις αντί για τέσσερις, στις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσα από τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας προτείνει η ΡΑΕ στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ταυτόχρονα καλεί την κυβέρνηση να επιστρέψει το 2017 και 2018 100 εκατ. ευρώ, το μισό ΕΦΚ του ντίζελ για τις μονάδες παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ στα νησιά, ώστε να μην πληρώσουν τα νοικοκυριά αναδρομικές αυξήσεις 360 εκατ. ευρώ για ΥΚΩ που παρείχε η εταιρία και δεν καλύφθηκαν τα έτη 2012 -2016.

Αυτά είναι τα κύρια σημεία της εισήγησης που κάνει η αρμόδια Αρχή στο ΥΠΕΝ επιδιώκοντας να “μαζέψει” τις αστοχίες προηγούμενων κυβερνήσεων , οι οποίες για λόγους πολιτικού κόστους δεν εκκαθάρισαν τα  ποσά ΥΚΩ της προηγούμενης πενταετίας με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να έρχονται αντιμέτωπες με δυσβάσταχτες ανατιμήσεις στα τιμολόγια ρεύματος.

Πιο αναλυτικά και όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στο Euro2day.gr, ως προς τις νέες κλίμακες των ΥΚΩ που έχει καταλήξει η ΡΑΕ αυτές θα είναι τρεις αντί για τέσσερις, όπως ισχύουν τώρα. Αν και δεν έχει κλειδώσει τις νέες χρεώσεις οι οποίες – όπως είχε αποκαλύψει το Euro2day.gr την 1η Αυγούστου – μάλλον θα αναπροσαρμοστούν, οι νέες κατηγορίες κατανάλωσης θα είναι:

· Από 0 έως 1.600 κιλοβατώρες

· Από 1.601 έως 2.400 κιλοβατώρες και

·από 2.401 και άνω κιλοβατώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!