Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τριάρια και τεσσάρια 25ετίας τα «σουξέ» της κτηματαγοράς στην κρίση
[Euro2day]: Τριάρια και τεσσάρια 25ετίας τα «σουξέ» της κτηματαγοράς στην κρίση

[Euro2day]: Τριάρια και τεσσάρια 25ετίας τα «σουξέ» της κτηματαγοράς στην κρίση

Για κατοικίες άνω των 25ετών, με εμβαδόν περί τα 90 τετραγωνικά μέτρα, οι περισσότερες συναλλαγές στην αγορά ακινήτων το 2016, σύμφωνα με τη RE/MAX. Στα αζήτητα τα επαγγελματικά ακίνητα και τα νεόδμητα διαμερίσματα. Φρένο στη μεγάλη πίεση τιμών. Αναλυτικοί πίνακες.

Φρένο στην παρατεταμένη ύφεση των τελευταίων ετών φαίνεται να πατάει η αγορά ακινήτων καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του μεγαλύτερου πανελλαδικού κτηματομεσιτικού δικτύου της χώρας, της RE/MAX Ελλάς αλλά και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, καταγράφονται τάσεις σταθεροποίησης μέσα στο κλίμα της γενικότερης αβεβαιότητας και των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανελλαδικού δικτύου της RE/MAX, οι τιμές των κατοικιών υποχώρησαν οριακά το 2016 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σε εθνικό επίπεδο, οι τιμές των μεταχειρισμένων ακινήτων μειώθηκαν κατά μέσο όρο 2,3%, ενώ των νέων ακινήτων (κάτω των 5 ετών) δεν παρουσίασαν ιδιαίτερη μεταβολή (0,2%).
Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή της Αττικής, στα μεταχειρισμένα σημειώθηκε μικρή πτώση 0,6%, ενώ αντίθετα στα νέα ακίνητα είχαμε αύξηση κατά 2,2%. Ακολούθως, στη Θεσσαλονίκη η πτώση στα μεταχειρισμένα κατά μέσο όρο ήταν 3,2%, ενώ στα νέα ακίνητα οι τιμές επίσης μειώθηκαν κατά 4,8%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!