Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τρέχει με ρυθμό 3,9% η ανάπτυξη στην Κροατία
[Euro2day]: Τρέχει με ρυθμό 3,9% η ανάπτυξη στην Κροατία

[Euro2day]: Τρέχει με ρυθμό 3,9% η ανάπτυξη στην Κροατία

Η αύξηση του ΑΕΠ που καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς είναι η υψηλότερη από το τέταρτο τρίμηνο του 2016 (τότε το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 4%).

Στον “κατάλογο” των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που σημειώνουν υψηλούς και παράλληλα δυναμικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης περιλαμβάνεται η Κροατία, εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα καταστήσει τη χώρα περισσότερο ανταγωνιστική και πιο ελκυστική για επενδύσεις.

Σε ανακοίνωση της κροατικής κυβέρνησης επισημαίνεται ότι η αύξηση κατά 3,9% του ΑΕΠ το α’ τρίμηνο του 2019 (σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018) αναμένεται ότι θα αυξήσει και την επενδυτική εμπιστοσύνη στην Κροατία.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Κροατίας, το ΑΕΠ κινήθηκε ανοδικά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς είναι το 19ο συνεχόμενο τρίμηνο που το ΑΕΠ κινείται θετικά. Μάλιστα, η άνοδος του ΑΕΠ κατά 3,9% είναι η υψηλότερη που καταγράφηκε από το τέταρτο τρίμηνο του 2016 (τότε το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 4%).

“Μετά την έξοδο από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και την επίτευξη ενός πλεονασματικού προϋπολογισμού για δύο συνεχόμενα έτη, η επιταχυνόμενη οικονομική ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο με 3,9%, είναι σημαντική για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομίας της Κροατίας, της ανταγωνιστικότητας και του επενδυτικού κλίματος” τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!