Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τράπεζες: Ζητούν φορολογικά κίνητρα για διαγραφές
[Euro2day]: Τράπεζες: Ζητούν φορολογικά κίνητρα για διαγραφές

[Euro2day]: Τράπεζες: Ζητούν φορολογικά κίνητρα για διαγραφές

Να διπλασιασθεί ο χρόνος απόσβεσης της ζημιάς από διαγραφές ζητούν οι τράπεζες. Οι εκτιμήσεις για το ύψος των διαγραφών στην τριετία και ο κίνδυνος να πυροδοτηθούν ΑΜΚ που θα καλύψει υποχρεωτικά το Δημόσιο. Η στάση του SSM.

Να αλλάξει το υφιστάμενο φορολογικό πλαίσιο για τις διαγραφές δανείων ζητούν οι τράπεζες, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μείωση των κόκκινων δανείων, με βάση τους στόχους που έχουν ήδη τεθεί.

Σήμερα, αν μια τράπεζα προχωρήσει σε διαγραφή δανειακών απαιτήσεων, για τις οποίες έχει σχηματίσει προβλέψεις πιστωτικού κινδύνου ως το τέλος του 2015, έχει μεν τη δυνατότητα να συμψηφίσει μέρος της ζημιάς με τον αναλογούντα αναβαλλόμενο φόρο, μόνο, όμως, εντός 5ετίας.

Η παραπάνω διάταξη λειτουργεί ως εμπόδιο στην επίτευξη του στόχου μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures- NPEs) κατά 40% τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι στόχοι, που συμφώνησαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό ( SSM), προβλέπουν ότι ως το τέλος του 2019 τα NPEs θα μειωθούν σε απόλυτα νούμερα κατά περίπου 43 δισ. ευρώ (σ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!