Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οι τράπεζες στον αστερισμό των μεγάλων συναλλαγών
[Euro2day]: Οι τράπεζες στον αστερισμό των μεγάλων συναλλαγών

[Euro2day]: Οι τράπεζες στον αστερισμό των μεγάλων συναλλαγών

Τα σχέδια για ανάθεση σε τρίτους της διαχείρισης ως και του συνόλου των «κόκκινων» δανείων, τα κεφαλαιακά κέρδη από τις συναλλαγές και πώς θα χρησιμοποιηθούν για ταχύτερη μείωση των NPEs. Οι κινήσεις Πειραιώς, Alpha και Eurobank.

Στον αστερισμό των μεγάλων συναλλαγών που θα αποσκοπούν στην ταχύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους (Non Performing Exposures- NPEs) εισέρχονται οι τράπεζες με τις Alpha Bank , Eurobank και Πειραιώς να έχουν, ήδη, δρομολογήσει σχετικές κινήσεις.

Οι τρεις τράπεζες διαπραγματεύονται την ανάθεση σε τρίτους της διαχείρισης μέρους (Alpha Βank) ή του συνόλου (Eurobank, Πειραιώς) των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures- NPEs) τους, με την Alpha Βank να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά.

H Alpha Βank τρέχει διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση διαχείρισης των NPEs που διαθέτει ο όμιλος στην Κύπρο . Έξι επενδυτές έχουν καταθέσει προσφορές και διεκδικούν την ανάληψη διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων του ομίλου Alpha στην Κύπρο, ονομαστικής αξίας 3,8 δισ. ευρώ, μαζί με ανακτηθέντα ακίνητα αξίας 0,1 δισ. ευρώ.

Η Alpha Bank θα αναθέσει στον προτιμητέο επενδυτή τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου για 4 χρόνια, με δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης. Ειδικότερα η τράπεζα θα υπογράψει με θυγατρική της σύμβαση ανάθεσης της διαχείρισης και εν συνεχεία θα πουλήσει στον προτιμητέο επενδυτή, το πλειοψηφικό πακέτο ή το σύνολο των μετοχών της εν λόγω εταιρείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!