Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τράπεζες: Τα «προγράμματα ανταμοιβής» αλλάζουν τον ανταγωνισμό
[Euro2day]: Τράπεζες: Τα «προγράμματα ανταμοιβής» αλλάζουν τον ανταγωνισμό

[Euro2day]: Τράπεζες: Τα «προγράμματα ανταμοιβής» αλλάζουν τον ανταγωνισμό

Τι προσφέρεται σε καταθέτες και κατόχους καρτών από τις τράπεζες. Πώς μπορεί ακόμα και να διπλασιαστεί η προσφερόμενη απόδοση στον πελάτη. Ποια δεδομένα δημιουργεί ευρύτερα στην αγορά η νέα αυτή τακτική.

Τα προγράμματα ανταμοιβής των τραπεζών προς τους καταθέτες και τους χρήστες πιστωτικών και χρεωστικών καρτών παίρνουν ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς όχι μόνο οδηγούν σε αξιοσημείωτες αποδόσεις, αλλά επιπλέον αποτελούν ισχυρό εργαλείο marketing για πλήθος γνωστών εταιρειών διαφόρων κλάδων.

«Υπάρχουν δύο πολύ σημαντικοί καταλύτες που έχουν επηρεάσει προς αυτή την κατεύθυνση κατά την τελευταία τριετία. Ο πρώτος αφορά τη δραστική συρρίκνωση των επιτοκίων καταθέσεων, με αποτέλεσμα οι πελάτες των τραπεζών να ζητούν συχνά… κάτι παραπάνω από τις φτωχές τρέχουσες προσφερόμενες αποδόσεις. Και ο δεύτερος αφορά την πολύ μεγαλύτερη διείσδυση των καρτών στις καθημερινές συναλλαγές των Ελλήνων πολιτών, μετά τα όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Έτσι, το πρόγραμμα κινήτρων συγκεκριμένης τράπεζας οδηγεί σε περίπου διπλασιασμό της προσφερόμενης καταθετικής απόδοσης προς τους αποταμιευτές, καθώς τα οφέλη από τα δωρεάν κουπόνια αγορών πλησιάζουν σε αξία το ύψος των καταβαλλόμενων τόκων. Με τη διαφορά, ότι τα οφέλη από τα κουπόνια αγορών σε ευρεία σειρά καταστημάτων είναι αφορολόγητα, ενώ αντίθετα τα ποσά των εισπραττόμενων τόκων επιβαρύνονται αρχικά με συντελεστή 15% και στη συνέχεια ψαλιδίζονται περαιτέρω από την καταβολή της εισφοράς αλληλεγγύης».

Αυτά δήλωσε στο Euro2day.gr στέλεχος της αγοράς, συμπληρώνοντας πως αξιοσημείωτα οφέλη δεν προκύπτουν μόνο από τις καταθέσεις, αλλά και από τη χρήση των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών κάθε τράπεζας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!