Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τράπεζες: Μείωση ρεκόρ στα NPEs για φέτος
[Euro2day]: Τράπεζες: Μείωση ρεκόρ στα NPEs για φέτος

[Euro2day]: Τράπεζες: Μείωση ρεκόρ στα NPEs για φέτος

Επιθετικότερους στόχους για φέτος θα περιλαμβάνουν τα αναθεωρημένα πλάνα τριετίας 2019-21 που θα υποβληθούν στα τέλη του μήνα. Το σχέδιο της Eurobank για μείωση κατά 10,1 δισ. και οι κινήσεις Εθνικής, Πειραιώς και Alpha Bank. Νέες αναθεωρήσεις το 2020.

Νέους επιθετικότερους στόχους τριετίας ( 2019-21) για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους (Non Performing Exposures- NPEs) θα υποβάλουν στα τέλη του μήνα οι εγχώριες συστημικές τράπεζες, αξιοποιώντας τη …δεύτερη ευκαιρία, που σηματοδοτεί η πανευρωπαική υποβολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα πλάνα θα προβλέπουν για φέτος μείωση των NPEs, κατά τουλάχιστον 23,5 δισ. ευρώ, εξέλιξη η οποία θα οδηγήσει σε προς τα άνω αναθεώρηση και των στόχων τριετίας.

Πρόκειται για φιλόδοξο στόχο που αν επιτευχθεί θα αποτελέσει μείωση ρεκόρ. Αρκεί να συνυπολογισθεί ότι από τον Μάρτιο του 2016 (κορύφωση των NPEs) ως τις 30/9/2018 τα NPEs μειώθηκαν κατά 22,5 δισ. ευρώ.

Ο όμιλος Eurobank έχει γνωστοποιήσει στους επενδυτές το σχέδιο επιθετικότερης μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων του, ώστε στο τέλος του έτους να υποχωρήσουν στα 6,6 δισ. ευρώ, αντιστοιχώντας στο 16% των συνολικών χορηγήσεων. Στο τέλος της τριετίας (2021) προβλέπεται να μειωθούν στα 3,5 δισ. ευρώ, ήτοι στο 8,8% των συνολικών χορηγήσεων.

Η φετινή μείωση κατά περίπου 10,1 δισ. ευρώ θα επέλθει, μέσω δύο τιτλοποιήσεων NPEs, αθροιστικού ύψους 9 δισ. ευρώ καθώς και από οργανικές δράσεις από τις οποίες προβλέπεται να μειωθούν κατά 1,1 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!