Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τραμπ προς Μέι: «Ότι και αν κάνετε, είναι οκ για εμάς»
[Euro2day]: Τραμπ προς Μέι: «Ότι και αν κάνετε, είναι οκ για εμάς»

[Euro2day]: Τραμπ προς Μέι: «Ότι και αν κάνετε, είναι οκ για εμάς»

Αφού προκάλεσε θύελλα με τη δήλωση στη Sun ότι το σχέδιο της Μέι σκοτώνει κάθε ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Λονδίνου και Ουάσινγκτον, εμφανίζεται πια θετικός και συγκαταβατικός. Αλλαγή στάσης.

Αποστάσεις κράτησε ο Ντόναλντ Τραμπ από την προηγούμενη επιθετική ρητορική του προς τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

«Ότι και αν κάνετε, είναι οκ για εμάς, απλώς βεβαιωθείτε ότι μπορούμε να κάνουμε εμπόριο μαζί», τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

«Το μόνο πράγμα που ζητάω από την Τερέζα είναι να βεβαιωθεί ότι μπορούμε να κάνουμε εμπόριο και ότι δεν έχουμε περιορισμούς. Θέλουμε να κάνουμε εμπόριο με το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να κάνει εμπόριο με εμάς», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι και οι δύο χώρες έχουν «μία τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσουν, τριπλασιάσουν ή να τετραπλασιάσουν» την εμπορική τους σχέση, όταν η Μεγάλη Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά της η Τερέζα Μέι, σημείωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει συμφωνήσει να επιδιώξει μία φιλόδοξη διατλαντική εμπορική συμφωνία, σύντομα μετά τις συνομιλίες στο Τσέκερς.

«Συμφωνήσαμε σήμερα ότι καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα επιδιώξουμε μία φιλόδοξη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας», είπε η Μέι.

Η επίθεση

Σε συνέντευξη του πάντως στην εφημερίδα The Sun ο Τραμπ είχε τονίσει ότι η συμφωνία που ετοιμάζεται να συνάψει η Μέι, διατηρώντας στενή εμπορική σχέση με την ΕΕ, «πιθανότατα θα σκοτώσει» κάθε ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών μεταξύ του Λονδίνου και της Ουάσινγκτον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!