Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τραμπ: Κοντά στην υπογραφή συμφωνίας με Κίνα
[Euro2day]: Τραμπ: Κοντά στην υπογραφή συμφωνίας με Κίνα

[Euro2day]: Τραμπ: Κοντά στην υπογραφή συμφωνίας με Κίνα

Οι ΗΠΑ είναι κοντά στην υπογραφή της «πρώτης φάσης» μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα. Ασκησε κριτική στη Fed και τάχθηκε υπέρ των αρνητικών επιτοκίων.

Η Κίνα «πεθαίνει» για να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, διαμήνυσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία που έδωσε στην Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης, στην οποία επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εμπορική της πολιτική.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ είναι κοντά στην υπογραφή της «πρώτης φάσης» μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, προσθέτοντας ότι η συμφωνία μπορεί να κλείσει σύντομα.

Σημείωσε ωστόσο ότι η Ουάσιγκτον θα αποδεχθεί μια συμφωνία με την Κίνα μόνο άμα είναι καλή για τις ΗΠΑ και τους Αμερικανούς εργαζομένους.

Όσον αφορά την Ευρώπη, ο ίδιος επισήμανε ότι οι εμπορικοί φραγμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι άδικοι για τους Αμερικανούς παραγωγούς. «Ευρωπαϊκή Ένωση: πολύ, πολύ δύσκολη» τόνισε. «Οι φραγμοί που έχουν είναι τρομεροί. Χειρότεροι από της Κίνας από πολλές απόψεις».

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος πραγματοποίησε νέα επίθεση στη Fed για τη νομισματική πολιτική που ακολουθεί. Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια πολύ γρήγορα, ενώ τα μείωσε με πολύ αργό ρυθμό.

Η Fed βάζει τις ΗΠΑ σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα έναντι άλλων χωρών, τόνισε ο ίδιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!