Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τραμπ για εμπορικό πόλεμο: Οι ΗΠΑ είναι σε πολύ καλύτερη θέση
[Euro2day]: Τραμπ για εμπορικό πόλεμο: Οι ΗΠΑ είναι σε πολύ καλύτερη θέση

[Euro2day]: Τραμπ για εμπορικό πόλεμο: Οι ΗΠΑ είναι σε πολύ καλύτερη θέση

«Να φτιάχνετε το προϊόν σας στις ΗΠΑ και δεν θα έχετε δασμούς. Μπορείτε επίσης να αγοράζετε από μία χώρα που δεν έχει δασμούς, αντί να αγοράζετε από την Κίνα. Πολλές εταιρείες φεύγουν από την Κίνα…», σημειώνει για την εμπορική διαμάχη με το Πεκίνο.

Μπαράζμηνυμάτων στο Twitter από τον Αμερικανό Πρόεδρο, και την Τρίτη. «Σε ένα χρόνο οι δασμοί έχουν ανοικοδομήσει τη βιομηχανία χάλυβα, ανθεί!», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Η Κίνα αγοράζει πολύ λιγότερο από μας, από ότι εμείς αγοράζουμε από αυτούς, κατά περίπου 500 δισ. δολάρια, οπότε είμαστε σε φανταστική θέση. Να φτιάχνετε το προϊόν σας στις ΗΠΑ και δεν θα έχετε δασμούς. Μπορείτε επίσης να αγοράζετε από μία χώρα που δεν έχει δασμούς, αντί να αγοράζετε από την Κίνα. Πολλές εταιρείες φεύγουν από την Κίνα…», σημειώνει ο Τραμπ για την κλιμάκωση της σινοαμερικανικής εμπορικής διαμάχης.

«Είμαστε σήμερα μία πολύ μεγαλύτερη οικονομία από ότι η Κίνα και έχουμε αναπτυχθεί σημαντικά από τη σπουδαία εκλογική αναμέτρηση του 2016», προσθέτει σε άλλο μήνυμά του.«Μπορούμε να κλείσουμε μία συμφωνία με την Κίνα αύριο, πριν οι εταιρείες τους αρχίσουν να φεύγουν, για να μη χάσουν οι αμερικανικές επιχειρήσεις, αλλά την τελευταία φορά που ήμασταν κοντά, ήθελαν να επαναδιαπραγματευθούν τη συμφωνία. Αποκλείεται! Είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση σήμερα, από ότι θα μας οδηγούσε οποιαδήποτε συμφωνία».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!