Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τουσκ: «Ναι» υπό προϋποθέσεις σε παράταση του Brexit
[Euro2day]: Τουσκ: «Ναι» υπό προϋποθέσεις σε παράταση του Brexit

[Euro2day]: Τουσκ: «Ναι» υπό προϋποθέσεις σε παράταση του Brexit

Αν το βρετανικό κοινοβούλιο στηρίξει τη συμφωνία Μέι τότε μπορεί να δώσει το «πράσινο φως» και η Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο Ντόναλντ Τουσκ. Παραμένουν τα ερωτήματα για τη διάρκεια της παράτασης.

Μια σύντομη παράταση της διορίας του Brexit είναι εφικτή, τόνισε την Τετάρτη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, λέγοντας πως συζήτησε με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι την πρόταση της για παράταση του Άρθρου 50 ως τις 30 Ιουνίου.

Ο κ. Τουσκ τόνισε ωστόσο πως οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη καθυστέρηση του Brexit πρέπει να έχει τη στήριξη του βρετανικού κοινοβουλίου, το οποίο θα πρέπει να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας αποχώρησης στην οποία κατέληξε η κα. Μέι με τις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία της κα. Μέι έχει απορριφθεί ήδη δύο φορές από το κοινοβούλιο. Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία για τρίτη φορά, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μέκροου, είχε «μπλοκάρει» τη διαδικασία.

Ο κ. Τουσκ υπογράμμισε πάντως πως παραμένουν ακόμα ερωτήματα σχετικά με τη διάρκεια που θα έχει η παράταση. «Η πρόταση της πρωθυπουργού Μέι για την 30η Ιουνίου, η οποία έχει τα πλεονεκτήματα της, δημιουργεί μια σειρά από ερωτήματα νομικής και πολιτικής φύσης» επισήμανε.

Παράλληλα, υποστήριξε πως δεν χρειάζεται έκτακτη σύγκλιση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να εγκριθεί η μετάθεση της διορίας για το Brexit, αλλά μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας γραπτής διαδικασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!