Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τουρκία: 20 θάνατοι από νοθευμένο αλκοόλ
[Euro2day]: Τουρκία: 20 θάνατοι από νοθευμένο αλκοόλ

[Euro2day]: Τουρκία: 20 θάνατοι από νοθευμένο αλκοόλ

Οι θάνατοι αυτοί καταγράφηκαν καθώς τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 8% η φορολογία σχεδόν σε όλα τα αλκοολούχα ποτά, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη αύξηση της τιμής τους. Ένα λίτρο ρακί κοστίζει πλέον 31,5 ευρώ.

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχουν πεθάνει τον τελευταίο μήνα στην Τουρκία εξαιτίας δηλητηρίασης από αλκοόλ, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, καθώς η υψηλή φορολογία ώθησε τους Τούρκους να καταναλώνουν παράνομα παρασκευασμένα αλκοολούχα ποτά.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk μετέδωσε το Σαββατοκύριακο ότι ένας άνδρας στην επαρχία Άδανα πέθανε από δηλητηρίαση από μεθανόλη, ο δωδέκατος τέτοιος θάνατος που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή. Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας δηλητηρίασης από αλκοόλ σε όλη την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Οι θάνατοι αυτοί καταγράφηκαν καθώς τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 8% η φορολογία σχεδόν σε όλα τα αλκοολούχα ποτά, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη αύξηση της τιμής τους. Ένα λίτρο ρακί κοστίζει πλέον 200 τουρκικές λίρες (31,5 ευρώ).

Το Επιμελητήριο Χημικών Μηχανικών ανακοίνωσε ότι οι θάνατοι συνδέονται άμεσα με την υψηλή φορολογία. «(Η τιμή) ενός λίτρου αλκοολούχου ποτού ισοδυναμεί με τρία ημερομίσθια ενός εργαζόμενου με τον κατώτατο μισθό (…) Η Τουρκία έχει τη μεγαλύτερη φορολογία στα αλκοολούχα ποτά παγκοσμίως», κατήγγειλε το Επιμελητήριο.
Υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πιστού μουσουλμάνου, η φορολόγηση του αλκοόλ αυξάνεται σταθερά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!