Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σε τουριστικό forum στο Λίβανο η Ελενα Κουντουρά
[Euro2day]: Σε τουριστικό forum στο Λίβανο η Ελενα Κουντουρά

[Euro2day]: Σε τουριστικό forum στο Λίβανο η Ελενα Κουντουρά

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά παρουσίασε τη στρατηγική της Ελλάδας στον τουρισμό, σε κορυφαίο τουριστικό φόρουμ στον Λίβανο.

Την επιτυχημένη στρατηγική της Ελλάδας στον τουρισμό που έχει αναγνωριστεί από όλους τους διεθνείς φορείς ως παράδειγμα τουριστικής ανάπτυξης, παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, προσκεκλημένη του Υπουργού Τουρισμού του Λιβάνου κ. Avedis Guidanian και του Προέδρου του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του Λιβάνου, κ. Charles Arbid στο Συνέδριο για τη «Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη», που διοργανώθηκε στη Βηρυτό.

Οπως αναφέρει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή της Υπουργού κινητοποίησε σημαντική προβολή για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό, καθώς συμμετείχαν υπουργοί της κυβέρνησης, αναπτυξιακοί φορείς και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας της ευρύτερης περιοχής, ενώ το συνέδριο προβλήθηκε με απευθείας σύνδεση από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα του Λιβάνου.

Σε κοινή συνεδρία με τον Υπουργό Τουρισμού του Λιβάνου, κ. Avedis Guidanian και τον τέως Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, κ. Taleb Rifai, η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στη στρατηγική της Ελλάδας στον τουρισμό 2015-2018 και στις καλές πρακτικές που εφάρμοσε με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων

· την αύξηση κατά 35% του εισερχόμενου τουρισμού,
· τα συνεχόμενα ρεκόρ στις αφίξεις τα έσοδα και όλα τα τουριστικά μεγέθη,
· την κατακόρυφη αύξηση των τουριστικών επενδύσεων,
· νέα οφέλη που διαχύθηκαν σε όλη τη χώρα και συμπαρέσυραν στην ανάπτυξη και άλλους παραγωγικούς τομείς
· την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελλάδας,
· την ενδυνάμωση του θεσμικού της ρόλου στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων για τον τουρισμό
· και τη διεθνή της αναγνώριση από τους παγκόσμιους φορείς ως επιτυχημένο παράδειγμα τουριστικής πολιτικής και πρότυπο στην τουριστική ανάπτυξη

Επίσης η Υπουργός παρουσίασε το αναπτυξιακό σχέδιο για τον ελληνικό τουρισμό για τα επόμενα χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στη στενή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού του Λιβάνου για την αύξηση των εκατέρωθεν τουριστικών ροών, αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη με πολλαπλάσια οφέλη στην ευρύτερη περιοχή της Αν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!