Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τουρισμός: Η Ευρωζώνη έδωσε ανάσα στα ξενοδοχεία στο πρώτο εξάμηνο
[Euro2day]: Τουρισμός: Η Ευρωζώνη έδωσε ανάσα στα ξενοδοχεία στο πρώτο εξάμηνο

[Euro2day]: Τουρισμός: Η Ευρωζώνη έδωσε ανάσα στα ξενοδοχεία στο πρώτο εξάμηνο

Άνοδο διανυκτερεύσεων από τις χώρες της Ευρωζώνης και πτώση από τις χώρες της Ε.Ε εκτός ζώνης ευρώ δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Από ποιες αγορές προήλθε η άνοδος. Στα περυσινά επίπεδα οι διαμονές επισκεπτών από ΗΠΑ και Ρωσία.

Την αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων φέτος σε χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό σε σύγκριση με το 2016 προδιαγράφει η ανοδική πορεία των διανυκτερεύσεων κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Την ίδια στιγμή, επιβεβαιώνεται, εμμέσως, η καθοδική τροχιά  των εσόδων από κάθε ξένο επισκέπτη που φθάνει στην Ελλάδα καθώς η άνοδος των διανυκτερεύσεων ήταν μικρότερη από την αύξηση του αριθμού ξένων τουριστών στο ίδιο διάστημα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ ), το σύνολο των διανυκτερεύσεων που πραγματοποίησαν οι ξένοι επισκέπτες στη χώρα μας κατά το πρώτο εξάμηνο έφθασαν τα 59,8 εκατ. έναντι 56,8 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2016, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 5,2%. Υπενθυμίζεται πως για την ίδια περίοδο πέρυσι, οι διανυκτερεύσεις ξένων επισκεπτών εμφάνιζαν οριακή άνοδο 0,4%.
Στο πρώτο μισό της χρονιάς, ωστόσο, η αύξηση του αριθμού των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα ήταν 6,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία της TτΕ. Γεγονός που προδιαγράφει το περαιτέρω «ψαλίδισμα» των εισπράξεων από κάθε ξένο τουρίστα (μέση δαπάνη ανά ταξίδι).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!