Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τουρισμός: Αυξάνει 40% τις κρατήσεις για το 2017 η TUI
[Euro2day]: Τουρισμός: Αυξάνει 40% τις κρατήσεις για το 2017 η TUI

[Euro2day]: Τουρισμός: Αυξάνει 40% τις κρατήσεις για το 2017 η TUI

«Λίρα εκατό» για την TUI η Ελλάδα αλλά και οι Ισπανία-Ιταλία. Βασική «ασπίδα» εσόδων για τον γερμανικό όμιλο η χώρα μας σε μια χρονιά πτώσης πωλήσεων για τις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις της Γερμανίας. Πώς ετοιμάζεται για το 2017.

«Πρόγευση» για το σκηνικό της επόμενης τουριστικής χρονιάς αποτελούν οι σχεδιασμοί του μεγαλύτερου τουρ οπερέϊτορ της Ευρώπης, TUI Group, για την Ελλάδα αλλά και βασικούς ανταγωνιστικούς προορισμούς.

Η Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος ο τρίτος (μετά την Ισπανία και την Ιταλία) σημαντικότερος μεσογειακός προορισμός του TUI Group. Συμβάλλοντας αποφασιστικά στις πωλήσεις του υπ’αριθμόν ένα ταξιδιωτικού «παίκτη» της Ευρώπης σε μια χρονιά, ιδιαίτερα, που χαρακτηρίστηκε «χαμένη» για τους ταξιδιωτικούς ομίλους της Γερμανίας.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Gfk, πως κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο, οι πωλήσεις των ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας μειώθηκαν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, καταγράφοντας πτώση 5% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά (Νοέμβριος 2014-Οκτώβριος 2015). Οι πωλήσεις καλοκαιρινών «πακέτων», μάλιστα, σημείωσαν «βουτιά» 7% σε σύγκριση με πέρυσι.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα μαζί με τις Ισπανία και Ιταλία αποδείχθηκαν ισχυρές «ασπίδες» εσόδων του TUI Group οδήγησε τον γερμανικό όμιλο να «ποντάρει» ακόμα περισσότερα πάνω τους για το 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!