Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Total: Μάταιες οι προσπάθειες της ΕΕ για παραμονή μας στο Ιράν
[Euro2day]: Total: Μάταιες οι προσπάθειες της ΕΕ για παραμονή μας στο Ιράν

[Euro2day]: Total: Μάταιες οι προσπάθειες της ΕΕ για παραμονή μας στο Ιράν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να διατηρήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ιράν, παρά την απόφαση για επιβολή κυρώσεων. Είναι αδύνατο για μεγάλες διεθνείς εταιρείες που χρειάζονται πρόσβαση στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα, τονίζει ο CEO.

Είναι αδύνατο να διατηρηθούν εταιρείες–γίγαντες στο Ιράν, καθώς οι μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να συνεργάζονται με τις αμερικανικό τραπεζικό σύστημα, τόνισε ο Πρόεδρος και CEO της πετρελαϊκής εταιρείας Total, PatrickPouyanne. Πρόσθεσε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να διατηρήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ιράν, παρά την απόφαση για επιβολή κυρώσεων.

«Δεν μπορώ να διοικώ μία διεθνή επιχείρηση όπως η Total, χωρίς να έχω πρόσβαση στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα ή στους Αμερικανούς επενδυτές. Η παγκόσμια οικονομία είναι σήμερα οργανωμένη πάνω στο δολάριο. Δεν είναι δουλειά μου να αποφασίσω αν χρειαζόμαστε άλλο χρηματοοικονομικό σύστημα, δεν είναι αυτό το θέμα σήμερα, οπότε πρέπει να είμαστε πραγματιστές.

Μπορεί να λειτουργήσει για κάποιες μικρότερες εταιρείες, λιγότερο διεθνείς, που είναι νομίζω και ο στόχος για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά για τις μεγάλες εταιρείες… δεν είναι δυνατό», σημείωσε, σύμφωνα με το Reuters.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!