Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας συνάντησε ο Νίκος Παππάς
[Euro2day]: Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας συνάντησε ο Νίκος Παππάς

[Euro2day]: Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας συνάντησε ο Νίκος Παππάς

Οι Νίκος Παππάς και Κωνσταντίνος Αγοραστός συμφώνησαν στην αναγκαιότητα δημιουργίας μιας ειδικής δομής Film Office στη Θεσσαλία, με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τα επενδυτικά κίνητρα για την προσέλκυση και φιλοξενία τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, είχε σήμερα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Κατά τη διάρκεια αυτής συζητήθηκαν τόσο θέματα προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας όσο και τα οφέλη που προκύπτουν για τις τοπικές κοινωνίες (δημιουργία θέσεων εργασίας, ενίσχυση τοπικής οικονομίας, τουριστική προβολή, κ.ά.) από την τόνωση της εγχώριας οπτικοακουστικής βιομηχανίας και την προσέλκυση των οπτικοακουστικών παραγωγών από το εξωτερικό.

Οι Νίκος Παππάς και Κωνσταντίνος Αγοραστός συμφώνησαν στην αναγκαιότητα δημιουργίας μιας ειδικής δομής Film Office στη Θεσσαλία, με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τα επενδυτικά κίνητρα του νόμου 4487/2017, την προσέλκυση και φιλοξενία παραγωγών κινηματογράφου, τηλεόρασης, βιντεοπαιχνιδιών, animation, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος.

Υπενθυμίζεται ότι με το νόμο 4487/2017, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έχει δημιουργήσει ένα θελκτικό πλαίσιο κινήτρων, όπως η επιδότηση -κατά 25%- των επιλέξιμων δαπανών, για την προσέλκυση ξένων παραγωγών και την τόνωση του εγχώριου κλάδου παραγωγής.

Για το σκοπό αυτό, έχουν δεσμευτεί δημόσιοι πόροι 75 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος, ποσό που μπορεί να αυξηθεί σε πάνω από 400 εκατ. ευρώ ως το 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!