Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΤΜΕΔΕ: Θετικός απολογισμός για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας
[Euro2day]: ΤΜΕΔΕ: Θετικός απολογισμός για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας

[Euro2day]: ΤΜΕΔΕ: Θετικός απολογισμός για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας

Ο πρόεδρος του οργανισμού Κ. Μακέδος τόνισε πως στηρίζει τους νέους μηχανικούς και τις μικρές επιχειρήσεις μέσω της παροχής εγγυήσεων για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς δημοσίων έργων ή μελετών. Οι επενδύσεις για ψηφιακές υπηρεσίες.

Περίπου 50.150 εγγυητικές επιστολές, ύψους μέχρι 50.000 ευρώ, δηλαδή για μικρομεσαίες εργοληπτικές / μελετητικές επιχειρήσεις και μεμονωμένους επαγγελματίες εκδόθηκαν το 2017 από το ΤΜΕΔΕ, τον καθολικός διάδοχο του ΤΣΜΕΔΕ στον τομέα της εγγυοδοσίας και πιστοδοσίας. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ Κωνσταντίνος Μακέδος, κατά τη διάρκεια παρουσίασης την Πέμπτη, είπε πως οι εγγυητικές εκδόθηκαν σε 31.000 πιστούχους και 6.000 τεχνικές εταιρείες, με το 11% να αφορούν εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης. Στόχος του οργανισμού, τόνισε, είναι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και νέων επαγγελματιών μηχανικών οι οποίοι δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν εγγυητικές επιστολές από τις τράπεζες. Ο ίδιος θεωρεί πως χωρίς τη στήριξη του ΤΜΕΔΕ κάποιοι νέοι μηχανικοί ή μικρές επιχειρήσεις θα αδυνατούσαν να διεκδικήσουν έργα ή μελέτες και θα “έκλειναν τα βιβλία τους” ή δεν θα τα άνοιγαν ποτέ.

Αντίστοιχος αριθμός εγγυητικών είχε εκδοθεί και το 2016, αλλά τα ποσά του 2017 ήταν συνολικά μικρότερα, όπως εξήγησε. Ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ τόνισε πως εξαιτίας των επενδύσεων του οργανισμού σε τεχνολογικές υποδομές, το 50% των εγγυητικών εκδόθηκε πέρυσι ηλεκτρονικά με στόχο να αυξηθεί περαιτέρω φέτος, ενώ προωθούνται νέες επενδύσεις για ανάπτυξη εφαρμογών μέσω κινητού τηλεφώνου (π.χ. ειδοποίησης για την έκδοση μιας εγγυητικές, ειδοποίηση για οφειλές, κλπ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!