Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Την άμεση κατάργηση του «αγωγοσήμου» ζήτησε ο Δ. Βερβεσός
[Euro2day]: Την άμεση κατάργηση του «αγωγοσήμου» ζήτησε ο Δ. Βερβεσός

[Euro2day]: Την άμεση κατάργηση του «αγωγοσήμου» ζήτησε ο Δ. Βερβεσός

Ο κ. Βερβεσός ανέφερε ακόμα, ότι η επαναφορά του τέλους δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας Πολυμελούς με τον νέο ν. 4640/2019, οδηγεί σε υπέρμετρη επιβάρυνση των πολλών και αδυνάτων, σε όφελος των λίγων και ισχυρών

Αίτημα σύσσωμου του νομικού κόσμου είναι η άμεση κατάργηση της διάταξης για την υποχρεωτική καταβολή δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας Πολυμελούς Πρωτοδικείου, ανέφερε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, κατά την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Ακροπόλ».

Ο κ. Βερβεσός ανέφερε ακόμα, ότι η επαναφορά του τέλους δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας Πολυμελούς με τον νέο ν. 4640/2019, οδηγεί σε υπέρμετρη επιβάρυνση των πολλών και αδυνάτων, σε όφελος των λίγων και ισχυρών και επανέλαβε ότι η επίμαχη νομοθετική ρύθμιση είναι αντισυνταγματική, αντίθετη στη ΕΣΔΑ και το Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές, Διονύσιος Καλαματιανός (ΣΥΡΙΖΑ), Νάντια Γιαννακοπούλου (ΚΙΝΑΛ) και Μαρία Κομνηνάκα (ΚΚΕ), ο εκπρόσωπος του κόμματος «Μέρα 25» Σαράντος Θεοδωρόπουλος, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Συμβολαιογράφων, Γιώργος Ρούσκας, ο πρόεδρος του ΔΣ Πειραιά, Γιώργος Σταματογιάννης και η εκπρόσωπος της ΠΟΕΣΥ, Μαρία-Μαγδαληνή Τσίπρα, ενώ παραβρέθηκαν αρκετοί πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων, όπως και πρόεδροι συναφών φορέων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!