Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τύμπανα εμπορικού πολέμου ηχούν στην παγκόσμια οικονομία
[Euro2day]: Τύμπανα εμπορικού πολέμου ηχούν στην παγκόσμια οικονομία

[Euro2day]: Τύμπανα εμπορικού πολέμου ηχούν στην παγκόσμια οικονομία

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει προειδοποιήσει πως μπορεί να βάλει στο στόχαστρο μονομερώς κινεζικά προϊόντα αξία άνω των 500 δισ. Το Πεκίνο θα απαντήσει αμέσως με ισόποσους δασμούς κατά αμερικανικών προϊόντων. Ψύχραιμη αντίδραση στις ασιατικές αγορές.

Στον δρόμο ενός πλήρους εμπορικού πολέμου βαδίζουν πλέον οι δυο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, καθώς σε ισχύ τέθηκαν οι νέοι αμερικανικοί δασμοί σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα αξίας 34 δισ. δολαρίων, με το Πεκίνο να έχει πει πως θα απαντήσει αμέσως αναλόγως.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει προειδοποιήσει πως μπορεί να βάλει στο στόχαστρο μονομερώς κινεζικά προϊόντα αξία άνω των 500 δις. δολαρίων –περίπου το συνολικό ποσό που εισήγαγαν οι ΗΠΑ από την Κίνα πέρυσι.

Το Πεκίνο έχει πει πως θα απαντήσει αμέσως με ισόποσους δασμούς κατά αμερικανικών προϊόντων όπως αυτοκίνητα και αγροτικά προϊόντα, όμως ακόμα δεν έχει διευκρινίσει αν έχουν τεθεί σε ισχύ οι δικοί του δασμοί.

Το κινεζικό υπουργείο εμπορίου σε ανακοίνωσή του τονίζει πως η Κίνα δεν έχει άλλη επιλογή από το να αντισταθεί στο bullying των ΗΠΑ στο εμπόριο, υπογραμμίζοντας πως η αμερικανική κίνηση βλάπτει σοβαρά τις παγκόσμιες αλυσίδες προμηθειών και αξίας και πυροδοτεί αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές. Ωστόσο, η Κίνα θα συνεχίσει με τις εγχώριες μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμά της, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η αντίδραση στα ασιατικά χρηματιστήρια είναι μέχρι στιγμής ψύχραιμη, με τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού να σημειώνει οριακή μεταβολή, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά μόλις 0,34%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!