Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τίλερσον: Οι ενέργειες της Χεζμπολάχ απειλή για τον Λίβανο – Οι ΗΠΑ δεν χορήγησαν βαρέα όπλα στους Κούρδους
[Euro2day]: Τίλερσον: Οι ενέργειες της Χεζμπολάχ απειλή για τον Λίβανο – Οι ΗΠΑ δεν χορήγησαν βαρέα όπλα στους Κούρδους

[Euro2day]: Τίλερσον: Οι ενέργειες της Χεζμπολάχ απειλή για τον Λίβανο – Οι ΗΠΑ δεν χορήγησαν βαρέα όπλα στους Κούρδους

Η εμπλοκή της Χεζμπολάχ σε περιφερειακές συγκρούσεις απειλεί την ασφάλεια του Λιβάνουκαι έχει αποσταθεροποιητικά αποτελέσματα στην περιοχή, δήλωσε σήμερα στη Βηρυτό ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματάς Ρεξ Τίλερσον.

Η Χεζμπολάχ, ένας ισχυρός σχηματισμός στον Λίβανο που υποστηρίζεται από το Ιράν, επικρίνεται για τον ρόλο της στην σύγκρουση που μαίνεται από το 2011 στη Συρία, όπου μαχητές της πολεμούν με τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, την αποχώρηση των οποίων απαιτεί η Ουάσινγκτον.
«Η εμπλοκή της Χεζμπολάχ στις περιφερειακές συγκρούσεις απειλεί την ασφάλεια του Λιβάνου και έχει αποσταθεροποιητικά αποτελέσματα στην περιοχή», υπογράμμισε ο Τίλερσον σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Λιβανέζο πρωθυπουργό Σάαντ Χαρίρι.
«Η παρουσία της στη Συρία διαιώνισε την αιματοχυσία, αύξησε τους εκτοπισμούς αθώων πληθυσμών και ενίσχυσε το βάρβαρο καθεστώς του Άσαντ», διευκρίνισε.
Η αμερικανική δικαιοσύνη δημιούργησε τον Ιανουάριο μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει τη φερόμενη χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ από τη «ναρκοτρομοκρατία».
«Είναι απαράδεκτο για μια παραστρατιωτική οργάνωση όπως η Χεζμπολάχ να επιχειρεί εκτός της εξουσίας της λιβανικής κυβέρνησης», είπε ο Τίλερσον, ο οποίος κάλεσε επίσης τους ηγέτες του Λιβάνου να τηρήσουν τη δέσμευση της χώρας να παραμείνει έξω από περιφερειακές συγκρούσεις.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν, με τον οποίο συναντήθηκε ο Ρεξ Τίλερσον, είπε στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών πως ο Λίβανος είναι δεσμευμένος για τη διατήρηση της ηρεμίας στα νότια σύνορά του και κάλεσε την Ουάσινγκτον να αναλάβει «ενεργό ρόλο» ώστε να βοηθήσει να επιλυθούν οι εδαφικές και θαλάσσιες διενέξεις της Βηρυτού με το Ισραήλ.
Ο Αούν κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να «εργαστούν για να εμποδίσουν το Ισραήλ να συνεχίσει τις επιθέσεις του εναντίον της κυριαρχίας του Λιβάνου» στην ξηρά και στη θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!