Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Thomas Cook: Γιατί οι μεγάλοι τουρ οπερέιτορς βρίσκονται στη γωνία
[Euro2day]: Thomas Cook: Γιατί οι μεγάλοι τουρ οπερέιτορς βρίσκονται στη γωνία

[Euro2day]: Thomas Cook: Γιατί οι μεγάλοι τουρ οπερέιτορς βρίσκονται στη γωνία

Τι σηματοδοτούν οι κλυδωνισμοί στον δεύτερο ισχυρότερο ταξιδιωτικό όμιλο της Ευρώπης. Οι ραγδαίες ανακατατάξεις στη διεθνή αγορά, η είσοδος νέων παικτών και η επόμενη μέρα των ταξιδιωτικών δεινοσαύρων. Πως αλλάζουν τα δεδομένα οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες.

Τι συμβαίνει όταν όμιλοι-δεινόσαυροι όπως ο Thomas Cook και o TUI δυσκολεύονται να βρουν την «τροφή» που χρειάζονται στο ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό πάρκο; Αρχίζει να κλονίζεται ο πιο αδύναμος προκαλώντας δονήσεις σε ολόκληρο το πάρκο.

Στην περίπτωση του δεύτερου ισχυρότερου ταξιδιωτικού ομίλου της Ευρώπης, Thomas Cook, τα συμπτώματα κλονισμού καταγράφηκαν, για μια ακόμα φορά, την περασμένη Παρασκευή όταν η μετοχή έκανε βουτιά υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας επταετίας . Μια μέρα πριν η Citi είχε υποβαθμίσει τη μετοχή του ομίλου σε «sell» τοποθετώντας την τιμή-στόχο στο μηδέν(!). στερλίνες. Το ομόλογο του ταξιδιωτικού ομίλου λήξης 2022 υποχώρησε στο 50% της ονομαστικής του αξίας και το κόστος ασφάλισης έναντι αθέτησης πληρωμών αυξήθηκε στο 51% από 48%. Η, δε, τιμολόγηση των CDS, σύμφωνα με το Reuters, δείχνει πιθανότητα μεγαλύτερη από 97% για χρεοκοπία τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η διοίκηση του Thomas Cook είχε υποχρεωθεί νωρίτερα να χτυπήσει «καμπανάκι» για την κερδοφορία του, για Τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο κάνοντας λόγο για επικείμενο πλήγμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το οποίο αποδίδει στα εκπτωτικά πακέτα και τις υψηλότερες τιμές (λόγω καυσίμων) στα αεροπλάνα και τα ξενοδοχεία.

Οι κλυδωνισμοί στον Thomas Cook δείχνουν να αποτελούν μέρος από τις ωδίνες ενός δύσκολου τοκετού στην ευρωπαϊκή ταξιδιωτική αγορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!