Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Θύμα» του κορωνοϊού η μεγαλύτερη έκθεση telecoms στον κόσμο
[Euro2day]: «Θύμα» του κορωνοϊού η μεγαλύτερη έκθεση telecoms στον κόσμο

[Euro2day]: «Θύμα» του κορωνοϊού η μεγαλύτερη έκθεση telecoms στον κόσμο

Η απόφαση ακύρωσης της μεγαλύτερης στον κόσμο έκθεσης κινητής τηλεφωνίας ήταν απότοκο του μεγάλου κύματος ακύρωσης κολοσσών του κλάδου. Κανείς δεν ξέρει τώρα ποιος θα σηκώσει το οικονομικό βάρος από την ακύρωση.

Ήταν ζήτημα χρόνου. Μετά την σταδιακή ακύρωση συμμετοχής κολοσσών του κλάδου κινητής τηλεφωνίας οι διοργανωτές του Παγκόσμιου Σαλονιού Κινητής Τηλεφωνίας αναγκάστηκαν να πάρουν οριστικές αποφάσεις και έτσι το μεγάλο ραντεβού του κλάδου τηλεπικοινωνιών που γίνεται κάθε χρόνο τέλος Φεβρουαρίου στην Βαρκελώνη δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η Ένωση Δικτύων Κινητής Τηλεφωνίας GSMA που διοργανώνει την έκθεση, σε μια προσπάθεια να διασώσει το θεσμό, είχε διαβεβαιώσει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εκθέτες, όπως πολιτική μη χειραψίας ωστόσο οι εξελίξεις στο μέτωπο του νέου ιού και το κύμα των ακυρώσεων «κατέστησαν αδύνατο για την GSMA να επιμείνει στη διεξαγωγή».

Αγώνας για τη διάσωση μέχρι τέλους

Το βρετανικό περιοδικό «Wired» αποκαλύπτει και παρασκήνιο των προσπαθειών της GSMA, σε ένα πινγκ πονγκ με την τοπική αυτοδιοίκηση, για να σώσει την έκθεση. Καταρχάς επιχείρησε να πείσει τις αρχές της Καταλονίας να κηρύξουν την επαρχία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να μπορέσουν να τους επιστραφούν οι εισφορές που έδωσαν σε ασφαλιστικές εταιρείες.

Όμως η δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου δήλωσε χθες ότι η πόλη έχει κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για την διοργάνωση της έκθεσης ενώ από την πλευρά τους οι υγειονομικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει λόγος για λήψη εκτάκτων μέτρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!