Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Θετικό ισοζύγιο τον Μάρτιο στην «Εργάνη»
[Euro2day]: Θετικό ισοζύγιο τον Μάρτιο στην «Εργάνη»

[Euro2day]: Θετικό ισοζύγιο τον Μάρτιο στην «Εργάνη»

Τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση των τελευταίων 18 ετών καταγράφει το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων που ξεπέρασε τις 43.000 θέσεις εργασίας. Στον κλάδο εστίασης σχεδόν μία στις τρεις προσλήψεις τον Μάρτιο.

Τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση από το 2001 καταγράφει το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη».

Για τον Μάρτιο καταγράφηκε από το σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 43.373 θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Μαρτίου 2019, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 202.157, ενώ οι αποχωρήσεις σε 158.784.

Κατά τον μήνα Μάρτιο σχεδόν μία στις τρεις προσλήψεις αντιστοιχούσε στον κλάδο της εστίασης, όπου υπήρξαν 65.114 προσλήψεις έναντι 59.104 αποχωρήσεων. Τη θετικότερη, όμως, επίδοση όσον αφορά στο ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων τον Μάρτιο κατέγραψε ο κλάδος των καταλυμάτων όπου οι προσλήψεις ξεπέρασαν κατά 13.000 τις αποχωρήσεις, δηλωτικό και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Σε απόλυτα μεγέθη, οι περισσότερες προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν στοις ειδικότηρες των σερβιτόρωντραπεζοκόμωνμπάρμαν, στους λοιπούς υπαλλήλους γραφείου και στους πωλητές και ταμίες.

Δεύτερη υψηλότερη επίδοση σε επίπεδο τριμήνου

Τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση, από το 2001 έως σήμερα, καταγράφει το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος 2019, το οποίο είναι θετικό κατά 48.880 νέες θέσεις εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!