Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Θεσμοί: Εντυπωσιακή η πρόοδος στη διαπραγμάτευση
[Euro2day]: Θεσμοί: Εντυπωσιακή η πρόοδος στη διαπραγμάτευση

[Euro2day]: Θεσμοί: Εντυπωσιακή η πρόοδος στη διαπραγμάτευση

Η εντολή Τσίπρα για να κλείσει η συμφωνία μέχρι το Σάββατο και η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις στο Χίλτον. Αισιοδοξία από την πλευρά των θεσμών αλλά και ανησυχία για τη στάση σκληροπυρηνικών χωρών στο επερχόμενο Eurogroup.

Σόφια, ανταπόκριση

Εντυπωσιασμένοι από την πρόοδο που κάνει η κυβέρνηση για να κλείσει η δ’ αξιολόγηση μέχρι το επόμενο Eurogroup και να επιτευχθεί τεχνικό SLA δηλώνουν οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών.

Όπως μεταφέρει γνώστης των συνομιλίων στο Euro2day.gr, οι εκπρόσωποι των θεσμών έχουν ακούσει από τους εμπλεκόμενους υπουργούς ότι έλαβαν την ακόλουθη εντολή από τον Αλέξη Τσίπρα: «Να δουλέψετε σκληρά ακόμη και αν ανοίξει η μύτη σας και τρέξει αίμα. Η συμφωνία πρέπει να κλείσει μέχρι το Σάββατο».

Μεταξύ των θεσμών και ακόμα και μέσα στο ΔΝΤ επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τεχνική συμφωνία μέχρι το Eurogroup αναφορικά με τα προαπαιτούμενα (όχι στο χρέος).

Όπως μετέφερε η εν λόγω πηγή, αυτή η αισιοδοξία είναι συγκρατημένη καθώς την τελική απόφαση λαμβάνει το Eurogroup και όπως είναι γνωστό υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των σκληροπυρηνικών χωρών και ιδιαίτερα της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Αυστρίας.

Οι εν λόγω χώρες θέλουν να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για τα 88 προαπαιτούμενα και μετά να ανοίξει η όποια συζήτηση για το χρέος, ενώ η Αθήνα θέλει να ολοκληρωθεί η συμφωνία για όλα μαζί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!