Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οι θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας για τους ασφαλιστικούς διαμεσοβητές
[Euro2day]: Οι θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας για τους ασφαλιστικούς διαμεσοβητές

[Euro2day]: Οι θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας για τους ασφαλιστικούς διαμεσοβητές

Κάθε συμβατική ρύθμιση που διέπει σχέσεις ασφαλιστικών εταιρειών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, απαιτείται να παρέχει το ίδιο επίπεδο προστασίας των αντισυμβαλλόμενων, που ο νόμος ορίζει, τονίζει.

Τους κινδύνους που ελλοχεύει η μη ενιαία και καθολική διαδικασία ενσωμάτωσης των συμβατικών ρυθμίσεων από τον κλάδο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, που αφορούν τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών επισημαίνει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωση, το θέμα συζητήθηκε πρόσφατα σε συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕ, καθώς υπάρχει η διάχυτη ανησυχία ότι η ισχύς του «δυνατού» μπορεί να επιβάλει τη συναίνεση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στη συρρίκνωση των νόμιμων δικαιωμάτων τους.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας υπήρξε παρούσα στην προετοιμασία του αντίστοιχου νομικού πλαισίου με τη συμμετοχή της στη νομοπαρασκευαστική και είναι ξεκάθαρο ότι κάθε συμβατική ρύθμιση που διέπει σχέσεις ασφαλιστικών εταιρειών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, απαιτείται να παρέχει το ίδιο επίπεδο προστασίας των αντισυμβαλλόμενων, που ο νόμος ορίζει. Οτιδήποτε υστερεί ως προς την αποτελεσματικότητά του, μπορεί να εκληφθεί ως απόπειρα παράκαμψης του πλαισίου που θέτει ο νόμος, ως απειλή για την υγιή επιχειρηματικότητα και ταυτόχρονα αποτρεπτικό στη δημιουργία σχέσεων συναλλακτικής εμπιστοσύνης μεταξύ των μερών του ασφαλιστικού κλάδου.

Τέτοιες πρακτικές είναι απολύτως ανοίκειες προς την καλώς εννοούμενη συναλλακτική πίστη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές από τον εθνικό και ενωσιακό νομοθέτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!