Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τι θα ακούσουν οι Ελληνες τραπεζίτες στη Φρανκφούρτη
[Euro2day]: Τι θα ακούσουν οι Ελληνες τραπεζίτες στη Φρανκφούρτη

[Euro2day]: Τι θα ακούσουν οι Ελληνες τραπεζίτες στη Φρανκφούρτη

Ραντεβού με SSM και ΕΚΤ θα έχουν τα επόμενα 24ωρα οι Έλληνες τραπεζίτες στην Φρανκφούρτη. Τα καλά νέα από το μέτωπο των stress test, οι αυστηρές συστάσεις για πλειστηριασμούς και κόκκινα εταιρικά δάνεια και οι πρώιμες σκέψεις για την δημιουργία μιας bad bank.

Στην Φρανκφούρτη θα βρεθούν τα επόμενα 24ωρα οι Έλληνες τραπεζίτες υπό την ηγεσία της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και θα συναντηθούν με την ηγεσία του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) αλλά και με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με βασικό θέμα τα stress test. Επί της ουσίας στα ραντεβού στην Φρανκφούρτη οι διοικήσεις των τραπεζών θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα των stress test και όπως έγραψε το Euro2day.gr, το σύνολο των ελληνικών πιστωτικών ομίλων περνά χωρίς καμία απώλεια την διαδικασία.

Στην περίπτωση που μία εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών χρειασθεί κεφαλαιακή τόνωση αυτή «θα γίνει σε βάθος ικανοποιητικού χρόνου με ίδια μέσα», όπως αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος.

Από τις συζητήσεις, πέραν των θετικών εξελίξεων στο μέτωπο των τεστ αντοχής, δεν θα λείψουν, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, τα αυστηρά μηνύματα από τους επόπτες για την ανάγκη τήρησης μέχρι κεραίας του χρονοδιαγράμματος μείωσης των κόκκινων δανείων.

Η ταχεία αποκλιμάκωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποκτά μέγιστη σημασία δεδομένου ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει για την ανάγκη πρόσθετων κεφαλαίων για τις ελληνικές τράπεζες, άποψη που δεν αποκλείεται να την αναφέρει για μία ακόμη φορά στην έκθεση για την δημοσιονομική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, την οποία θα δώσει στη δημοσιότητα αύριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!