Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τέταρτη σύλληψη Γερμανού στην Τουρκία σε μια εβδομάδα
[Euro2day]: Τέταρτη σύλληψη Γερμανού στην Τουρκία σε μια εβδομάδα

[Euro2day]: Τέταρτη σύλληψη Γερμανού στην Τουρκία σε μια εβδομάδα

Ο Μ. Τσανμπέι, διευθυντής του θεάτρου Mut στο Αμβούργο, συνελήφθη στη Σμύρνη με την υποψία τρομοκρατικής δραστηριότητας. Τέταρτη σύλληψη Γερμανού σε μια εβδομάδα. Νέα ένταση στις γερμανοτουρκικές σχέσεις;

Ο Μαχμούντ Τσανμπέι, διευθυντής του θεάτρου Mut στο Αμβούργο, ήθελε απλά να λάβει μέρος με μια ομάδα νέων σε ένα θεατρικό φεστιβάλ στη Σμύρνη. Στο αεροδρόμιο της πόλης όμως τα σχέδιά του τελείωσαν πρόωρα και άδοξα. Άνδρες των αρχών ασφαλείας τον συνέλαβαν και του δήλωσαν ότι δεν μπορεί να εισέλθει στη χώρα:

«Τότε τους ρώτησα τι συμβαίνει, γιατί και αυτοί μου απάντησαν ότι έχουν υποψίες για τρομοκρατία».

Ο Μαχμούντ Τσανμπέι είναι κουρδικής καταγωγής και διευθυντής ενός μικρού θεάτρου στο Αμβούργο με την επωνυμία Mut. Ένα πολυπολιτισμικό θέατρο το οποίο χρηματοδοτείται και από τον δήμο. Ο Μαχμούντ Τσανμπέι ζει εδώ και 30 χρόνια στη Γερμανία και δεν είχε ποτέ προβλήματα με επισκέψεις του στην Τουρκία. Προχθές όμως τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Οι αρχές τον συνέλαβαν και δεν του επέτρεπαν μάλιστα την παρουσία δικηγόρου:

«Μετά μου ζήτησαν το κινητό μου. Δεν ήθελα να τους δώσω. Τότε κάποιος με έσπρωξε με το γόνατό του από πίσω και μου είπε: ‘αυτό είναι ένα σημείωμα που έχουμε από το υπουργείο Εσωτερικών που λέει ότι μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε με αυτούς που είναι ύποπτοι για τρομοκρατία. Τα πάντα! Μπορείς να το φανταστείς; Τότε φοβήθηκα».

Αντιπαραθέσεις αλλά και χαμηλοί τόνοι

Οι απειλές έπιασαν και ο Μαχμούντ Τσανμπέι έδωσε πίσω το κινητό του τηλέφωνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!