Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τέσσερις λόγοι ανησυχίας για τις μετοχές
[Euro2day]: Τέσσερις λόγοι ανησυχίας για τις μετοχές

[Euro2day]: Τέσσερις λόγοι ανησυχίας για τις μετοχές

Ποια στοιχεία δείχνουν ότι η άνοδος της αμερικανικής αγοράς θα βρεθεί υπό… δοκιμασία. Οι αποδόσεις, η διάρκεια, οι αποτιμήσεις και οι τιμές στόχοι για τον S&P. Πόσο μπορεί να διαφοροποιηθεί η Ευρώπη σε ενδεχόμενη διόρθωση.

Oι διεθνείς αγορές τα τελευταία χρόνια πέρασαν από αρκετά σκαμπανεβάσματα, όμως τίποτε δεν κατόρθωσε να ανακόψει την ανοδική τους πορεία. Το αποτέλεσμα είναι να κινούνται σήμερα σε ιστορικά υψηλά, που θεωρούνταν απλησίαστα 3-4 χρόνια πριν, στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Όμως, πλέον οι φωνές ανησυχίας δυναμώνουν, με αφορμή και τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα. Η αλλαγή στη στρατηγική των μεγάλων κεντρικών τραπεζών, οι γεωπολιτικές εντάσεις που επιμένουν, αλλά και τα ίδια τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των κύριων αμερικάνικων δεικτών (που έσυραν τον χορό της ανόδου το προηγούμενο διάστημα) είναι μερικά μόνο από τα σημεία που προκαλούν τον σκεπτικισμό των αναλυτών.

Μια βασική διαφορά σε σχέση με προηγούμενες «απαισιόδοξες» περιόδους είναι πως το μείγμα των αγορών έχει βαρύνει σε πολύ περισσότερα σημεία. Από την άλλη πλευρά, οι θετικοί «αστάθμητοι» παράγοντες αποδείχθηκαν πολλοί όλο το προηγούμενο διάστημα. Το μόνο βέβαιο, λοιπόν, είναι ότι κανείς δεν μπορεί να παραβλέπει αυτήν τη διαφοροποίηση στο κλίμα και να μην κάνει κάποια… «plan b» για τις εξελίξεις στις αγορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!