Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Τεχεράνη παρουσίασε ένα νέο drone: Οι δυνατότητες του Kian
[Euro2day]: Η Τεχεράνη παρουσίασε ένα νέο drone: Οι δυνατότητες του Kian

[Euro2day]: Η Τεχεράνη παρουσίασε ένα νέο drone: Οι δυνατότητες του Kian

Μπορεί να πετάει σε απόσταση άνω των 1.000 χιλιομέτρων και να βρίσκει τον στόχο του με ακρίβεια,ενώ είναι ικανό να στοχεύει στόχους εκτός των συνόρων και να διασφαλίζει την αεροπορική άμυνα σε εχθρικά εδάφη.

Το Ιράν παρουσίασε σήμερα ένα μη επανδρωμένο, τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος, διαβεβαιώνοντας ότι είναι σε θέση να πλήξει στόχους και πέραν των συνόρων της χώρας.

Το “Kian“, όπως ονομάζεται, σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και δοκιμάστηκε από ειδικούς της αεροπορίας μέσα σε έναν χρόνο, όπως είπε ο επικεφαλής των δυνάμεων άμυνας της πολεμικής αεροπορίας, στρατηγός Αλιρεζά Σαμπανί-Φαρντ, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Irna.

Το αεροσκάφος αυτό έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί “αποστολές επιτήρησης και αναγνώρισης και πτήσεις για αποστολές ακριβείας”, συνέχισε. Μπορεί να πετάει σε απόσταση άνω των 1.000 χιλιομέτρων και “να βρίσκει τον στόχο του με ακρίβεια” και “είναι ικανό να στοχεύει στόχους εκτός των συνόρων της χώρας και να διασφαλίζει την αεροπορική άμυνα σε εχθρικά εδάφη”, πρόσθεσε ο Σαμπανί Φαρντ.

Σύμφωνα με τα ιρανικά τηλεοπτικά κανάλια, το Kian μπορεί να εξοπλιστεί με διάφορα είδη πυρομαχικών και να πετάει σε ύψος 5.000 μέτρων.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται σε μια περίοδο που η ένταση μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον κλιμακώνεται, μετά τη μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!