Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Τεχεράνη κατηγορεί ΗΠΑ, Ισραήλ και Σ.Αραβία ότι σχεδίαζαν «πόλεμο» εναντίον της
[Euro2day]: Η Τεχεράνη κατηγορεί ΗΠΑ, Ισραήλ και Σ.Αραβία ότι σχεδίαζαν «πόλεμο» εναντίον της

[Euro2day]: Η Τεχεράνη κατηγορεί ΗΠΑ, Ισραήλ και Σ.Αραβία ότι σχεδίαζαν «πόλεμο» εναντίον της

Ένας πραγματικός παγκόσμιος πόλεμος εναντίον του συστήματος και της (ιρανικής) επανάστασης είδε το φως, σύμφωνα με τον Ιρανό στρατηγό Σαλάρ Αμπνούς.

Μια ισχυρή παραστρατιωτική δύναμη υποστηρίζει ότι το Ιράν εμπόδισε την έκρηξη ενός «παγκοσμίου πολέμου» που εξυφαινόταν από το εξωτερικό, καταγγέλλοντας τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία ως υπεύθυνες για τις ταραχές που συγκλόνισαν πολλές ιρανικές πόλεις τις τελευταίες ημέρες.

«Ένας πραγματικός παγκόσμιος πόλεμος εναντίον του συστήματος και της (ιρανικής) επανάστασης είδε το φως, ευτυχώς ήταν θνησιγενής», είπε ο στρατηγός Σαλάρ Αμπνούς, ηγετικό στέλεχος της πολιτοφυλακής Μπασίτζ, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο Isna.

Τα μέλη αυτού του παραστρατιωτικού κινήματος εθελοντών λένε ότι ο στόχος τους είναι να εγγυηθούν την ασφάλεια της χώρας. Στα τέλη Οκτωβρίου οι ΗΠΑ και έξι χώρες του Κόλπου επέβαλαν κυρώσεις σε 21 οντότητες που πιστεύεται ότι «παρείχαν οικονομική υποστήριξη στην Μπασίτζ (…) η οποία εξαρτάται από τους Φρουρούς της Επανάστασης». Σήμερα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε ξανά κυρώσεις, αυτή τη φορά στον υπουργό Τηλεπικοινωνιών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Αζαρί Τζαχρομί, για το ρόλο που έπαιξε ο τελευταίος στη «λογοκρισία του διαδικτύου». «Οι Ιρανοί ηγέτες γνωρίζουν ότι ένα ανοιχτό και ελεύθερο διαδίκτυο αποκαλύπτει την παρανομία τους και επομένως επιδιώκουν να λογοκρίνουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να καταπνίξουν τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!