Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Tεχεράνη: Οι ΗΠΑ αρνούνται τον διάλογο
[Euro2day]: Tεχεράνη: Οι ΗΠΑ αρνούνται τον διάλογο

[Euro2day]: Tεχεράνη: Οι ΗΠΑ αρνούνται τον διάλογο

Το Ιράν ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ απέρριψαν πρόταση για πιο εντατικές επιθεωρήσεις του πυρηνικού προγράμματός του.

Το Ιράν δήλωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν μια πρόταση της Τεχεράνης για πιο εμπεριστατωμένες επιθεωρήσεις του πυρηνικού προγράμματός της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων από την Ουάσινγκτον, η οποία σύμφωνα με την Ισλαμική Δημοκρατία αρνείται τον διάλογο.

Μετά τη μονομερή αποχώρησή της από τη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που επιτεύχθηκε το 2015, η Ουάσινγκτον επανέφερε τις κυρώσεις που βύθισαν το Ιράν στην ύφεση και το έκαναν να χάσει τους αγοραστές του πετρελαίου του.

Οι εντάσεις αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες με επιθέσεις εναντίον δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο, για τις οποίες η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Τεχεράνη, που διαψεύδει κάθε ανάμιξη.

Βάσει του πρόσθετου πρωτοκόλλου της Συνθήκης Μη Εξάπλωσης των Πυρηνικών (TNP) το οποίο υπέγραψε η Τεχεράνη το 2015, το Ιράν δέχθηκε επιθεωρητές της IAEA να ελέγχουν όλες τις πυρηνικές δραστηριότητές του, να πολλαπλασιάσουν τις ξαφνικές επιτόπιες επισκέψεις και να αξιοποιήσουν χιλιάδες εικόνες βιντεοεπιτήρησης σε πραγματικό χρόνο.

Η IAEA έχει δηλώσει πολλές φορές πως το καθεστώς επιθεώρησης που τέθηκε στο Ιράν από το 2015 είναι το πιο αυστηρό στον κόσμο.

Όμως η Τεχεράνη δήλωσε πως πρότεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες να προχωρήσουν ακόμη πιο πέρα στις επιθεωρήσεις του πυρηνικού προγράμματός του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!