Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τάξη στο χάος των βιομηχανικών αποβλήτων ψάχνει η κυβέρνηση
[Euro2day]: Τάξη στο χάος των βιομηχανικών αποβλήτων ψάχνει η κυβέρνηση

[Euro2day]: Τάξη στο χάος των βιομηχανικών αποβλήτων ψάχνει η κυβέρνηση

Τεράστιο το κόστος για βιομηχανία και περιβάλλον από την απουσία μονάδων επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων, υπογραμμίζει ο Σ. Φάμελλος. Ραντεβού με βιομηχάνους για να προχωρήσει το σχέδιο κατασκευής μονάδων. Η σημερινή κατάσταση.

Η απουσία μονάδων διαχείρισης βιομηχανικών επικίνδυνων αποβλήτων (ΒΕΑ) οδηγεί σε αύξηση του κόστους και συμβάλλει στον αφανισμό της ελληνικής βιομηχανίας υποστήριξε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Στην πρώτη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, ο κ. Φάμελλος είπε πως στο πλαίσιο προώθησης του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) θα έχει τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με εκπροσώπους του ΣΕΒ και του ΣΒΒΕ (Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας) προκειμένου να ακούσει τις προτάσεις για την αντιμετώπιση ενός από τα σοβαρότερα προβλήματα στη λειτουργία των ελληνικών βιομηχανιών. 

Όπως είπε ο κ. Φάμελλος, η απουσία τέτοιων μονάδων επεξεργασίας στην Ελλάδα οδηγεί σε σημαντική αύξηση του κόστους των βιομηχανιών οι οποίες είτε εξάγουν τα επικίνδυνα απόβλητα, είτε τα αποθηκεύουν στις εγκαταστάσεις τους. Παράλληλα συντηρεί και την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα από επιτήδειους οι οποίοι αναλαμβάνουν να «διαχειριστούν» τα συγκεκριμένα απόβλητα με ολέθριες επιπτώσεις για το περιβάλλον. 

Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς στο σχέδιο, αφού ούτως ή άλλως είναι αντικείμενο συζήτησης, Είπε, όμως, πως μπορούν να δημιουργηθούν μονάδες επεξεργασίας είτε από μια βιομηχανία, είτε από κοινοπραξία ή κοινοπραξίες στις οποίες μπορεί να συμμετέχει και η αυτοδιοίκηση, κ.λπ. Το κόστος της επένδυσης θα βαρύνει τους παραγωγούς οι οποίοι, όμως, μπορούν να αξιοποιήσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!