Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Ταύρος» για το πετρέλαιο η Goldman Sachs
[Euro2day]: «Ταύρος» για το πετρέλαιο η Goldman Sachs

[Euro2day]: «Ταύρος» για το πετρέλαιο η Goldman Sachs

Ανεβάζει τις τιμές στόχους η αμερικανική τράπεζα μετά τη δέσμευση του ΟΠΕΚ για περικοπή στην παραγωγή πετρελαίου. Σε διαφορετικό μήκος κύματος η Citi εκτιμά ότι κάποιοι παραγωγοί θα κινηθούν για να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία.

Η Goldman Sachs προβλέπει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν υψηλές, τουλάχιστον το 2018.

Η τράπεζα ανέβασε την πρόβλεψή της για την ποικιλία West Texas Intermediate, καθώς και για την ποικιλία αναφοράς (benchmark) Brent , λέγοντας ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του έδειξαν ισχυρότερη δέσμευση από ότι αναμενόταν να επεκτείνουν τις περικοπές παραγωγής τους στη συνεδρίαση του οργανισμού την περασμένη εβδομάδα.

Αναμένει θετικές συνολικές αποδόσεις 9% από την παραγωγή, τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με την έκθεση της 4ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πρόβλεψη της Goldman Sachs έρχεται σε αντίθεση με την Citigroup, η οποία εκτίμησε ότι θα κινηθούν χαμηλά οι τιμές, καθώς προβλέπει ότι ο ΟΠΕΚ, ο Καναδάς, η Βραζιλία, η Ρωσία και οι Η.Π.Α. θα αυξήσουν την παραγωγή.

Ενώ η Goldman Sachs πιστεύει ότι ο ΟΠΕΚ και οι εταίροι της θα συμμορφωθούν πλήρως με τη συμφωνία για την παραγωγή τους, προειδοποιεί ότι άλλοι παραγωγοί, όπως αυτοί του σχιστολιθικού πετρελαίου θα αρχίσουν να αντιδρούν στις υψηλότερες τιμές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!